Belgia. Reacție șocantă a unui șofer român de TIR, acuzat că și-a ucis un coleg: „Ce dacă a murit?!“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un șofer de camion român în vârstă de 47 de ani riscă de 5 ani de închisoare pentru înjunghierea mortală a unui coleg moldovean, într-o parcare din portul Anvers.

O crimă teribilă a avut loc pe 29 septembrie 2018 într-o parcare de camioane din Belgia, un şofer român - Gheorghe (Sirghi) M. fiind atunci arestat şi acuzat de uciderea unui tânăr coleg moldovean, Ion Gavriliţă. Acesta a murit înjunghiat, după un scandal iscat între şoferii români şi cei moldoveni care erau parcaţi la Goordijk, în portul Anvers.

Românul a fost arestat a doua zi după crimă şi urmărit penal pentru loviri deliberate, soldate cu moartea neintenționată. Gheorghe M., este din Suceava şi e tatăl a doi copii, iar tânărul moldovean ucis la doar 31 de ani avea două fetiţe, de 4 şi 9 ani. Văduva victimei a devenit parte civilă și solicită despăgubiri pentru ea și pentru fiicele ei.

Dosarul în care este cercetat a fost redeschis, săptămâna aceasta, de judecătorii belgieni. În instanță, românul, reprezentat de avocat, a încercat să se scuze spunând că nu își amintește deloc cum s-au petrecut faptele, consumând înainte nu mai puțin de „un litru și jumătate de votcă“, potrivit hln.be.

Citește și: Belgia. RĂSTURNARE de SITUAȚIE în cazul şoferului ROMÂN acuzat că şi-a UCIS un coleg

El este acuzat că și-a înjunghiat victima cu un cuțit, adânc în piept, iar bărbatul a murit pe loc. Mai mulți martori l-au identificat pe inculpat ca făptuitor. El i-ar fi spus unuia dintre ei că victima „a primit ceea ce merita" și „ce dacă a murit". Însă inculpatul spune că nu-și poate aminti acea conversație după ce consumase un litru și jumătate de votcă, însă nu crede că a înjunghiat pe cineva întrucât știe că și el își pierduse cunoștința la un moment dat, pe fondul consumului excesiv de alcool.

„Nu există imagini cu camera video, a faptelor. Niciun ADN de la clientul meu nu a fost găsit pe cuțit sau pe victimă și nu există martori reali ai faptelor. Participanții au auzit într-o discuţie că el ar fi făcut-o, dar nu este suficient", a argumentat avocatul care a cerut achitarea clientului său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel