Belgia. Pedeapsă neașteptată pentru un hoț român: Obligat de instanță să meargă la școală. „Regret, tocmai îmi pierdusem mama“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 43 de ani, care a comis în total nouă infracțiuni de furt din magazine în Belgia, trebuie să urmeze un curs de olandeză obligatoriu. Aceasta este pedeapsa stabilită de judecător, după ce a analizat dosarul furturilor românului.

Bărbatul român, în vârstă de 43 de ani, a fost prins în flagrant pe 25 iulie anul trecut, când și-a pus în buzunare un suport pentru smartphone. "De asemenea, existau imagini cu furturile sale anterioare", a precizat procuratura.

Cum ar fi pe 30 mai, când a făcut ravagii cu două pungi de tutun. "Am uitat să i-o dau casierului", i-a spus el judecătorului. El a recunoscut că a comis și alte furturi.

 

Pedeapsă neașteptată pentru un hoț român: Obligat de instanță să meargă la școală

 

"Tocmai îmi pierdusem mama și avusesem un accident la serviciu. Îmi pare rău și am plătit totul între timp", a declarat el în fața judecătorului.

Bărbatul risca o pedeapsă de nouă luni de închisoare, dar judecătorul l-a condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare condiționată. Aceasta înseamnă că, timp de doi ani, trebuie să respecte condiții stricte. De exemplu, judecătorul îi cere bărbatului să urmeze un curs de limbă olandeză și unul de integrare. Dacă nu reușește să facă acest lucru, riscă totuși o pedeapsă de șase luni de închisoare cu executare, transmite HLN.be.

Se pare că românii au o preferință aparte pentru această țară, unde comit furturi ce aduc prejudicii mai mici su mai mari. Recent, mai mulți români au fost prinși de autoritățile din Belgia, după ce au dat o spargere spectaculoasă la un magazin de bijuterii.

 

Tot mai mulți hoți români pe teritoriul Belgiei

 

Cei doisprezece români au fost surprinși de camerele din Anvers (Belgia), chiar în timp ce dădeau spargerea. Românii și-au format o adevărată bandă, care s-a aflat în spatele unui spectaculos jaf de bijuterii din orașul Anvers, transmit autoritățile din zonă. 

Astfel, în noaptea de 11 spre 12 septembrie 2019, un magazin de bijuterii din Simonsstraat a fost spart. Infractorii români au pătruns în incintă, făcând o gaură în peretele dintre magazin și o clădire goală de alături. Aceștia au reușit să fure, în acest mod,  bijuterii în valoare de sute de mii de euro.

În plus, potrivit polițiștilor, modul de operare al infractorilor a indicat faptul că spargerea a fost realizată de o bandă de profesioniști. Autorii au purtat salopete pentru a lăsa cât mai puține amprente și au folosit acid clorhidric pentru a-și șterge urmele.

Astfel, ancheta Poliției Judiciare Federale din Anvers a scos la iveală o bandă de români. Cei doisprezece urmează să fie audiați la Parchet.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel