Belgia înregistrează o primă SCĂDERE în numărul de infectări cu COVID-19: "Măsurile aplicate funcţionează"

Andreea Cosma |
Data publicării:
pacienti_covid_terapie_intensiva
pacienti_covid_terapie_intensiva

După două luni de creştere constantă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, devenind astfel ţara cea mai afectată din Europa de pandemia de COVID-19, Belgia asistă la o reducere a numărului de contagieri pe măsură ce se remarcă efectul restricţiilor progresive impuse pentru a frâna răspândirea virusului, relatează EFE.

"Am constatat (luni) aspecte pozitive în evoluţia cifrelor şi din fericire această tendinţă pozitivă pare să se confirme", a declarat virusologul Yves van Lanthem, cel care susţine conferinţele naţionale de presă privind situaţia COVID-19.

Deşi în Belgia incidenţa rămâne cea mai ridicată din Europa, cu 1.775 noi cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, media săptămânală a persoanelor infectate cu Sars-CoV-2 a scăzut cu 4%, marcând prima descreştere din acest al doilea val de COVID-19.

 

Numărul de cazuri, în scădere

 

Tendinţa pare să confirme o ameliorarea a situaţiei, conform datelor recente, în care se remarcă efectul restricţiilor care s-au aplicat progresiv în ultimele săptămâni, precum interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, închiderea restaurantelor, a barurilor, a centrelor de agrement, de sport şi de cultură, precum şi obligaţia desfăşurării activităţii profesionale la domiciliu.

"Datele arată că măsurile aplicate funcţionează", a spus Yves van Lanthem.

Începând de luni a fost suspendată şi activitatea centrelor comerciale neesenţiale, o măsură al cărei impact asupra situaţiei epidemiologice ar putea fi observat la sfârşitul săptămânii viitoare.

 

"Datele arată că măsurile aplicate funcţionează"



Internările în spitale sunt în continuare în creştere, în medie cu 26%, iar în secţiile de terapie intensivă cu 4%. Autorităţile belgiene, care au început să transfere bolnavi în Germania, au fixat la 2.000 numărul paturilor disponibile la terapie intensivă, limita pentru a împiedica colapsul sistemului sanitar.

Numărul deceselor continuă de asemenea să crească cu 75% săptămânal - o medie de 163 de decese pe zi.

Belgia a înregistrat în total 12.126 decese de la declanşarea pandemiei.

Este în creştere şi rata infectărilor, cu 6,3% săptămânal, ajungând la 28,8% la scară naţională, cu o medie de 48% la Liege şi 37% la Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel