Belgia. Detalii șocante despre Alexandru, românul acuzat de uciderea lui Sofie Muylle: „A mărturisit că a întreținut relații sexuale cu sora sa“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Procesul lui Alexandru Caliniuc, românul în vârstă de 27 de ani, acuzat de uciderea lui Sofie Muylle (27 de ani), a început luni în fața Curții de Asasinat din Flandra de Vest, la Bruges. Suspectul român neagă că a ucis-o pe tânără pe plaja din Knokke-Heist în ianuarie 2017 și susține că a găsit-o pe plajă, rănită. Dacă va fi găsit vinovat de crimă, Caliniuc riscă închisoarea pe viață.

Alexandru Caliniuc, în vârstă de 27 de ani, a fost audiat, ieri, de președintele instanței, Willem De Pauw, în prima zi a procesului de la Bruges. În timpul anchetei, Caliniuc și-a schimbat de mai multe ori declarațiile.

Între timp, părinții lui Sofie au văzut videoclipurile și fotografiile atroce făcute de Caliniuc cu telefonul mobil în timp ce Sofie era pe moarte. În aceste imagini se poate observa că victima era încă în viață, contrar celor afirmate inițial de acesta. Își mișcă capul și își mișcă piciorul. Reacția suspectului este înfiorătoare. "Nu am fost atent la asta". 

Vezi și: Belgia. Peste 50 de martori vor fi audiați în procesul crimei Sofiei Muylle. Alexandru neagă acuzațiile de crimă, viol și tortură

Și alte declarații au sunat ca o lovitură pentru rude. Ca atunci când i s-a cerut să se descrie pe sine. "Util, mai ales pentru părinții mei", a afirmat Alexandru, citat de 7sur7.be.

Belgia. Alexandru, românul acuzat de violarea și uciderea lui Sofie Muylle: „Eram doar curios“

 

Care este versiunea sa asupra evenimentelor? În timp ce se afla cu prietenii la un club, a ieșit afară pentru o ultimă țigară. Acolo, a mers pe plajă, în nisip, și a găsit-o pe Sofie Muylle, rănită. "Era întinsă pe burtă. Am întors-o spre mine și am pus-o pe spate. Era ca și cum ar fi fost lovită. Avea vânătăi pe față. Nu mai avea putere în brațe. Mi-a fost teamă că apa o va lua, așa că am tras-o spre gard. Nu am lovit-o. Nu i-am făcut nimic“, a declarat el.

Și atunci cum își explică violul? "Eram doar curios și de aceea m-am culcat cu ea. Ea nu a spus nimic. Nu a spus că ar trebui să o las în pace", a explicat el.

Potrivit medicului legist, pierderea cunoștinței a fost cauzată de sufocare, iar în cele din urmă a murit din cauza unui atac de cord, în frigul năprasnic. La cererea apărării, în timpul anchetei a fost numit un grup mare de experți. Aceștia au ajuns la concluzia că sufocarea nu a fost fatală, dar că Sofie Muylle a murit probabil din cauza hipotermiei.

Citește și: Belgia. Un român a torturat și batjocorit o tânără până a ucis-o. Sofie Muylle, găsită moartă pe plajă

Caliniuc,s-a întors acasă la câteva luni după moartea lui Sofie Muylle din cauza mamei sale. "Mama m-a sunat plângând. M-a implorat să mă întorc în România", a povestit acesta la poliție. Potrivit acuzatului, comunitatea penticostală românească din Bruges (un preot este văr cu Caliniuc) îi informase pe părinții săi că ar fi ucis o fată în Belgia. Potrivit acestuia, cel puțin un coleg de cameră din România a văzut, fără să vrea, imaginile cu Sofie pe telefonul mobil și a făcut plângere. Printre altele, fratelui lui Caliniuc, care locuia și el în Knokke, a declarat: "Am fost defăimat și interzis din această cauză", a spus el.

Alexandru Caliniuc: În Knokke, am devenit un băiat rău


După ce a absolvit o diplomă în electronică, Caliniuc a decis să plece în exil, considerând că țara sa natală nu îi oferă suficiente oportunități. A lucrat mai întâi în construcții în Italia, înainte de a emigra în Belgia în 2015, mai întâi la Heist și apoi la Knokke, unde a făcut munci ocazionale ca pictor. Din când în când le trimitea bani părinților săi. „În Knokke, am devenit un băiat rău. Am început să fumez și să merg la discoteci. De fapt, acest lucru nu este permis de comunitatea noastră religioasă. Fratele meu nu a fost fericit în legătură cu asta. De aceea a fost chiar supărat pe mine", a declarat el după arestare. 

În închisoarea din Bruges, suspectul în vârstă de 26 de ani nu este neapărat apreciat. Mai mulți deținuți s-au plâns că acesta se masturba în prezența lor. Colegul său de celulă a cerut chiar să fie mutat din celula sa. Acesta le-ar fi spus deținuților, fără jenă, că a întreținut relații sexuale cu sora sa. Ceilalți deținuți îl numesc "nebunul" și "perversul".  La început a susținut că Sofie a fost "prima sa experiență sexuală". Ulterior, acesta a recunoscut în timpul unui interogatoriu că obișnuia să viziteze prostituate, atât femei, cât și bărbați, în Italia. Potrivit declarației sale, acuzatul avea mult succes la femei. "Pentru că sunt tânăr și chipeș."

Psihiatru: „Alexandru Caliniuc are un interes sexual excesiv și deviant“


În timpul investigației, a reieșit că suspectul suferea de o deviație sexuală. Potrivit expertizei psihiatrice, Alexandru Caliniuc are un interes sexual excesiv și deviant. În săptămânile care au urmat evenimentelor, el ar fi filmat femei fără știrea lor în cabinele unei piscine din Knokke, precum și un cuplu făcând sex. 

În raportul lor, experții subliniază că nu suferă de nicio tulburare mintală și că, prin urmare, a fost responsabil pentru faptele sale. Riscul ca acesta să recidiveze este descris ca fiind "moderat crescut". Concluzia lor: "Nu se poate recomanda niciun tratament, sprijin sau îngrijire pentru reintegrarea persoanei în cauză în societate".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel