Belgia. Un român a torturat și batjocorit o tânără până a ucis-o. Sofie Muylle, găsită moartă pe plajă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
alexandru_crima_belgia
alexandru_crima_belgia

Magistraţii din Ghent a decis, luni, că vor relua procesul în care românul Alexandru C., în vârstă de 26 de ani, suspect în cazul morții lui Sophie Muylle, este acuzat de omor și viol.

 

 

 

Cadavrul victimei a fost găsit duminică, 22 ianuarie 2017, la ora 12:20, pe plaja din Knokke, sub o terasă din Zeedijk. Primele concluzii ale medicului legist au indicat faptul că Sofie Muylle a fost ucisă în timpul nopții.

Alexandru C. a fost arestat pe 26 iunie 2017 în România, în baza unui mandat european de arestare. Pe filmările de la camera de supraveghere se vede cum bărbatul s-a fplimbat ore în şir pe lângă corpul victimei. ADN-ul său a fost găsit pe cadavru, dar suspectul a negat că el ar fi criminalul. Apărarea se bazează pe un raport de expertiză al tribunalului, care spune că tânăra a murit din cauza za hipotermiei.

Citeste si: Belgia. Român acuzat că a torturat și violat o tânără până la moarte: Răsturnare de situație în cazul lui Alexandru

În timpul anchetei, Alexandru C. a fost arestat, fiind acuzat de viol, tortură și ucidere. Pentru ucidere și viol cu ​​circumstanțe agravante, românul riscă închisoare pe viață. Procesul în fața Curții din Flandra de Vest va avea probabil loc în prima jumătate a anului 2021. Suspectul va rămâne în spatele gratiilor până la proces, scrie dhnet.b.

Violată, torturată și filmată

Tânărul român, originar din Suceava, ar fi violat-o de două ori pe Sofie, în vârstă de 27 de ani, care se plimba pe plaja Knokke după care ar fi târât-o sub un gard și ar fi abandonat-o.  Alexandru a filmat tragicul eveniment cu telefonul mobil. El a recunoscut la reconstituire faptul că ar fi violat-o pe tânără, dar nu ar fi ucis-o, ea fiind în viaţă când a plecat. Românul a fost prins după aproape cinci luni după crimă în ţară şi extrădat în Belgia.

Imaginile de pe camerele de supraveghere au arătat însă  cum bărbatul a stat câteva ore în apropierea corpului fetei după ce a comis faptele îngrozitoare. Apărarea concluzionează într-un raport că Alexandru nu poate fi acuzat de o crimă. Totuși, bărbatul a recunoscut violul și agresiunile. Deși ar putea scăpa de închisoarea pe viață, pentru celelalte fapte riscă o condamnare de până la 30 de ani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel