Belgia. Coșmar pentru o mamă româncă: Fiul de doar 8 ani, înecat în iaz, sub ochii surioarei lui. „Se vedea mingea plutind“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Belgia. Coșmar pentru o mamă româncă: Fiul de doar 8 ani, înecat în iaz, sub ochii surioarei lui. „Se vedea mingea plutind“
Belgia. Coșmar pentru o mamă româncă: Fiul de doar 8 ani, înecat în iaz, sub ochii surioarei lui. „Se vedea mingea plutind“

Fiul de opt ani al unei românce s-a înecat în Erpe-Mere, în Flandra de Est. Băiatul a plecat cu sora sa de 11 ani și părinții săi la Vissershof din Mere pentru a urmări un meci de. Din păcate, a ajuns într-un iaz din apropiere. Copilul, cu probleme psihiatrice, nu știa să înoate. Pompierii l-au găsit în cele din urmă pe băiat sub apă, după ore bune de căutări.

Sora mai mare a lui Davidi, băiețelul de 8 ani, a fost cea care a tras semnalul de alarmă sâmbătă seara. Fratele ei nu era de găsit nicăieri. Puțin mai târziu, părinții băiatului au văzut o minge plutind pe iaz, iar pantofii acestuia au fost găsiți pe margine.

În fața cafenelei se află un bazin mare cu pești, iar lângă el se află un castel gonflabil și câteva echipamente de joacă. Acolo, Davidi, în vârstă de 8 ani, s-a jucat cu sora sa mai mare, V. (11 ani), cât timp familia lor urmărea un meci de fotbal. Familia - tată alestrian, mamă de origine română, sosise în acea seară, în jurul orei 18:30 pentru a urmări meciul alături de alți amici. "Am băut un pahar frumos împreună", spune Helie Closse, o prietenă apropiată a familiei. "Cei doi copii au fost aproape unul de celălalt toată seara", spune Closse. „Băiatul suferă de un handicap mintal și îi este puțin dificil să-și găsească cuvintele. Întotdeauna a avut grijă de Davidi", mai spune ea, citat de niewsblad.be.

Copil român de 8 ani, înecat în iaz sub ochii surioarei, în Belgia

 

Imediat după terminarea meciului, panica se instalează când fetița de 11 ani vine să anunțe că nu-și găsește fratele nicăieri. "Toți am fugit imediat la iaz", explică unul dintre chelneri. "Din păcate, nu l-am văzut pe băiat nicăieri." La marginea iazului sunt găsiți în curând pantofii lui Davidi. O minge de fotbal plutește pe apă. Urmează panica, pentru că, potrivit prietenului de familie, băiatul nu știe să înoate. Sunt chemate serviciile de urgență, după care ofițerii le cer tuturor celor prezenți să plece.

Cel mai mare coșmar al oricărui părinte devine realitate. În timp ce salvatorii îi iau pe părinți de pe malul apei, scafandrii de la pompieri încep căutările. La miezul nopții, Davidi este găsit pe fundul bazinului cu apă. Încercările de resuscitare au eșuat. Băiatul a murit înecat. Și familia micuțului a avut nevoie de îngrijiri la fața locului, după ce au realizat ceea ce s-a întâmplat.

"Este un accident foarte regretabil", a declarat duminică după-amiază procurorul general al Flandrei de Est.

"Este o poveste incredibil de tristă", spune prietenul familie. "Părinții au făcut totul pentru a avea grijă de copiii lor de ani de zile. Davidi nu a avut o viață ușoară, dar a fost bine îngrijit. Nu-i dorești nimănui o asemenea tragedie", mai spune ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel