Belgia: Cinci români, lovitură de jumătate de milion de euro

Bianca Ştefan |
Data actualizării: | Data publicării:
Români arestați în Belgia
Români arestați în Belgia

Cinci români au fost arestați preventiv, într-un dosar care vizează furturi de aparate electronice din societăţi comerciale din Belgia.

"Poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Structura Centrală, în colaborare Poliţia Federală din Belgia, regiunea Hasselt, au desfăşurat în comun investigaţii, într-un dosar penal de criminalitate transfrontalieră, înregistrat la Tribunalul de Primă Instanţă Limburg, Belgia. Cercetările din ultimele trei luni au relevat că, în perioada iunie 2017 - iulie 2018, membrii unei grupări de criminalitate organizată, formată din cetăţeni români, ar fi comis, prin efracţie, zeci de furturi de bunuri electronice din societăţi comerciale situate în zone industriale ale regiunii Hasselt din Belgia. Valoarea prejudiciului este estimat la 500.000 de euro", se arată în comunicatul IGPR.

În baza unor ordine europene de anchetă emise de autorităţile judiciare belgiene, în cadrul cooperării judiciare internaţionale, pe 11 iulie a fost organizată o acţiune comună, atât pe teritoriul Belgiei, cât şi în judeţul Tulcea, informează IGPR. 

Percheziții la locuințele românilor

"Au fost efectuate 8 percheziţii la locuinţele cetăţenilor români bănuiţi în cauză, în urma cărora au fost ridicate bunuri susceptibile a proveni din săvârşirea faptelor sau folosite la comiterea lor. Au fost puse în executare 5 mandate de arestare, 4 dintre membri fiind arestaţi pe teritoriul Belgiei, iar altul arestat în România (urmând a fi predat autorităţilor judiciare belgiene în vederea continuării cercetărilor în prezenta cauză)", menţionează sursa citată. 

Potrivit Agerpres, la activităţi au participat şi poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea şi luptători de intervenţii şi acţiuni speciale din Poliţia Română. La acţiunea desfăşurată pe teritoriul României au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor judiciare belgiene, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel