Belgia. Ce mai fură românii: Porumbei de 700.000 de euro, "săltați" din curtea unui crescător

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Trei români riscă ani de închisoare în Belgia, aceștia fiind acuzați că au furat porumbei în valoare de 700.000 de euro. 

Presa din Belgia scrie despre cazul lui Frans Bungeneers, un columbofil cunoscut în toată lumea, care solicită în instanță o despăgubire de 700.000 de euro de la trei hoți români care i-ar fi furat cincizeci de porumbei de rasă. 

Unul dintre exemplare valorează peste 200.000 de euro, susţine proprietarul, un columbofil premiat peste tot în lume. Porumbeii belgianului din Ranst au câştigat mai multe premii internaţionale în cursele de zobr de distanţă, scrie publicația hln.be.

Fapta datează din 16 noiembrie 2016, atunci când proprietarul păsărilor a descoperit că îi lipsesc nu mai puțin de 50 de porumbei, inclusiv cei trei campioni ai săi, Iron Lady Ellie, Lily și Petra. Hoții au furat inclusiv bicicleta și coșurile de transport.

Reținuți de poliție în acest caz sunt Vasile P., Petru-Ionel C. și Vasile O, însă cei trei români neagă faptul că ar fi avut vreo legătură cu furtul.

Polițiștii belgieni au apelat la colegii lor români pentru a recupera păsările. Agenții români au efectuat percheziții la cei trei suspecți și au găsit porumbei furați din Olanda, însă nici urmă de cei ai belgianului Frans Bungeneers. În acest caz au fost efectuate chiar și analize ADN. 

Următorul termen în acest proces va avea loc pe 3 februarie, iar procurorii cer 2 ani de închisoare pentru fiecare din făptuitori.

foto: hln.be

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel