Belgia: Cadrele medicale au ieşit în stradă. Cer o mai bună finanțare a sistemului medical

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
medici_proteste
medici_proteste

Aproximativ 4.000 de cadre medicale au demonstrat duminică la Bruxelles, cerând o mai bună finanțare a sistemului de sănătate într-o țară care a fost puternic lovită de pandemia de coronavirus, relatează Reuters.

 

În timp ce partidele politice din Belgia încă se chinuie să formeze un guvern permanent la peste un an după alegerile naționale, angajații din sistem - care au purtat măști - au cerut autorităților să aibă grijă de ei, cerând politicienilor să crească veniturile și finanțarea sistemului de sănătate.

”Am venit aici la Bruxelles pentru a demonstra și pentru a cere mai mult respect pentru munca noastră și o creștere de salariu”, a spus un protestatar care s-a prezentat drept Marie-Stella și care lucrează ca asistentă din 1988. ”Mi-ar plăceaa să mi se dea mijloacele pentru a oferi îngrijire de înaltă calitate și umană. Iar pentru asta, avem nevoie de mijloace financiare”, a spus Claudine, asistentă în domeniul psihiatric.

Poliția a estimat că aproximativ 4.000 de persoane au participat la protest. În Belgia au murit 9.923 de persoane din cauza Covid-19, ceea ce o clasează pe locul trei în lume la numărul deceselor la 100.000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel