Belgia. Accident MORTAL provocat de un șofer român de TIR. "Conducea cu ochii în telefon, a lovit cu viteză maximă"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Accident mortal provocat de un român în Belgia. Tânărul și-a aflat pedeapsa (Sursa foto: VRT News)
Accident mortal provocat de un român în Belgia. Tânărul și-a aflat pedeapsa (Sursa foto: VRT News)

Un șofer român a fost condamnat la închisoare în Belgia, după ce a provocat un accident în urma căruia și-a pierdut viața o femeie de 72 de ani. 

Un român în vârstă de 37 de ani a fost condamnat la 5 ani de închisoare în Belgia, bărbatul fiind găsit vinovat de accidentul în urma căruia și-a pierdut viața o femeie de 72 de ani. Condamnarea definitivă vine la mai bine de un an de la tragedie, potrivit publicației vrt.be.

Șoferul român a intrat în plin într-o mașină care staționa la semafor

 

Incidentul s-a petrecut pe 3 octombrie 2019, Truus Rijnberg și-a părăsit casa din Terneuzen pentru a-și vizita fiica în Merelbeke. Lângă Sint-Kruis-Winkel, femeia în vârstă de 72 de ani s-a oprit la intersecție, deoarece lumina semaforului era roșie. Același lucru nu l-a făcut și camionul condus de român, care a lovit cu viteză maximă, din spate, vehiculul condus de victimă.

Impactul a fost atât de violent, încât mașina a fost propulsată, iar șocul i-a provocat femeii de 72 de ani decesul instantaneu.

 

"Conducea cu ochii în telefon, ca un rege în palatul său" 

 

La un an și jumătate de la tragedie, șoferul camionului a fost condamnat la 37 de luni de închisoare, la 5 ani de retragere a permisului și la o amendă de 8.000 de euro.

Potrivit acuzării, în timpul tragediei, bărbatul se afla pe telefonul mobil și nu a văzut că lumina era roșie. În același timp, își regla GPS-ul.

"Stătea cu ochii în telefonul mobil de parcă ar fi fost în sufrageria sa. Era ca un rege în palatul său. Nu a acordat atenție la ce se afla pe șosea", potrivit procurorilor.

Deși la proces, șoferul român și-a exprimat regretul pentru cele întâmplate, judecătorul a subliniat comportamentul său iresponsabil la volan și faptul că femeia de 72 nu a avut nicio șansă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel