Belgia. 50 de câini din România, sechestrați într-o casă în condiții mizere: „Proprietarii aveau intenții nobile”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Într-o casă din Asper, lângă Gavere, Belgia, inspectoratul pentru animale a găsit 50 de câini ai străzii din România sechestrați care trăiau în condiții mizere. 

Proprietarii au vrut să salveze animalele aducându-le în Belgia pentru a fi adoptate. Animalele au fost descoperite după ce vecinii s-au plâns de mirosul neplăcut și de zgomot. 

Inspectoratul pentru Protecția Animalelor a confiscat cei 50 de câini. Animalele locuiau în casă, iar proprietarii într-o rulotă de alături.

„Nu ar fi păstrat câinii pentru profit”, spune Brigitte Borgmans, reprezentant al Inspectoratului pentru Protecția Animalelor. „Au vrut să salveze animalele de la o viață și mai proastă din România și, prin urmare, le-au adus aici. Pe unele le-au păstrat pentru ei, iar pe alți câini au încercat să îi dea spre adopție, deși nu aveau permis pentru a face acest lucru”.

Chiar dacă inițiativele au fost nobile, a fost întocmit un raport oficial. Cercetările ulterioare trebuie să arate acum de unde provin exact animalele și cum au fost aduse în Belgia. 

„Animalele sunt acum înregistrate și vaccinate împotriva tuturor tipurilor de boli”, spune Brigitte Borgmans. „Câinii au fost transferați în diferite adăposturi de animale. Abia mai târziu vor putea fi adoptați”.

 

Se cer Comisiei Europene „măsuri clare și eficiente” pentru stoparea traficului ilegal de animale

 

Europarlamentarii au adoptat o rezoluție prin care cer Comisiei Europene „măsuri clare și eficiente” pentru stoparea traficului ilegal de animale de companie. 

O acțiune așteptată de ani de zile de militanții pentru drepturile animalelor. Mai ales în ultimele luni, diferite ONG-uri europene, politicieni și jurnaliști, au subliniat gravitatea fenomenului traficului ilegal cu animale de companie în Europa.

Pentru că așa-zisa mafie a animalelor are multe fațete, reprezintă un fenomen în masă și nu există deocamdată instrumente care să-l stopeze. O serie de investigații, confirmate de autorități, au ajuns la concluzia că mafia câinilor câștigă sume comparabile cu profiturile dealerilor de droguri: cel puțin 24 de miliarde de euro anual.

Renate Sommer, conservatoare germană și fostă membră a Parlamentului European până în 2019, a vorbit într-un interviu pentru DW despre „criminalitate organizată” care trebuie oprită rapid la nivel european. Același lucru îl spune și Lea Schmitz, purtătoare de cuvânt a Deutscher Tierschutzbund, Uniunea Germană de Protecție a Animalelor: „Este vorba cu siguranță despre criminalitate organizată”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel