Belgia. Cadavru carbonizat, găsit în mansarda casei unui român. Robert riscă ani grei de închisoare

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Belgia. Plantația de canabis a unui român, descoperită după un incendiu. Robert avea în mansarda distrusă un corp carbonizat. FOTO: captură nieuwsblad.be
Belgia. Plantația de canabis a unui român, descoperită după un incendiu. Robert avea în mansarda distrusă un corp carbonizat. FOTO: captură nieuwsblad.be

Robert O., un român de 27 de ani, riscă patru ani de închisoare pentru cultivarea canabisului și uciderea neintenționată. Bărbatul a apărut astăzi în fața magistraților din instanța din Bruges, provincia Flandra de Vest, Belgia.

Pe 23 aprilie anul trecut, un incendiu a izbucnit noaptea într-o casă de-a lungul Schuttersstraat, în centrul orașului Bruges. Când au sosit pompierii, flăcările începeau să se ducă deja pe acoperiș. Casa a ars, dar în timpul lucrărilor de stingere, pompierii au găsit rămășițele a nu mai puțin de 1.209 de plante de canabis, răspândite pe diferite etaje. De asemenea, plantele i-au condus imediat pe anchetatori la cauza incendiului: un scurtcircuit în instalația electrică făcută de un amator cu care producătorii de droguri au exploatat ilegal energia.

La prima vedere, nimeni nu era prezent în casă, care era oficial vacantă. Până când sora muncitorului albanez și-a raportat fratele ca dispărut.

„La o lună după incendiu, trupul carbonizat al bărbatului a fost găsit sub dărâmăturile de la mansardă”, a declarat procurorul Fien Maddens în timpul procesului de luni. „Datorită amprentelor digitale, identitatea sa ar putea fi urmărită. Bărbatul s-a dovedit a lucra ca un culegător de canabis în casă”.

 

Românul a plătit chiria în numerar în fiecare lună

 

Ancheta a arătat că Robert O. din Oosterzele încheiase contractul de închiriere a casei cu o carte de identitate falsă, care avea fotografia sa pe ea. Românul a plătit chiria în numerar în fiecare lună, iar mașina lui a fost văzută de 84 de ori la Bruges de o cameră de supraveghere în cele trei luni de dinaintea incendiului. Mașina a fost înmatriculată pe numele iubitei sale RI, de 33 de ani. Potrivit procuraturii, ea a fost prezentă la încheierea contractului de închiriere și și-a însoțit partenerul de câteva ori.

Cuplul a fost trimis în judecată pentru cultivarea canabisului, furt și omor accidental. Avocatul a cerut patru ani de închisoare pentru Robert O. și un an de închisoare pentru iubita sa. Potrivit avocatului său, O. nu este de vină pentru moartea culegătorului.

„Nimic nu indică faptul că clientul meu a instalat energia electrică pentru plantație”, a pledat avocatul Dimitri De Beco. „Nu avea cunoștințe pentru asta și nu era deloc o figură cheie. Clientul meu locuiește în Belgia din 2004, dar când se lupta cu datoriile, a luat o decizie greșită, luând afaceri cu niște albanezi. El a oferit sprijin logistic, atâta tot”.

RI a pledat pentru achitare. „Clientul meu nu a oferit asistența necesară pentru a putea vorbi de complicitate”, a pledat avocatul ei Thomas Gillis. „Poate că știa că iubitul ei este implicat în afaceri ilegale, dar numai asta nu este suficient pentru a o condamna aici”. Verdictul se va pronunța pe 18 octombrie.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel