UPDATE. Belgia. O mașină a intrat în mulțime în timpul unui carnaval: Bilanțul morților urcă la 6, inclusiv un copil. Peste 20, răniți grav

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Belgia. O mașină intră în mulțime în timpul unui carnaval: Cel puțin patru morți și peste 20 de răniți grav. FOTO: captură dhnet.be
Belgia. O mașină intră în mulțime în timpul unui carnaval: Cel puțin patru morți și peste 20 de răniți grav. FOTO: captură dhnet.be

O mașină a intrat în mulțimea care s-a adunat pentru a participa la Carnavalul din Strpy-Bracquegnies din La Louviere, Belgia, în această dimineață, în jurul orei 05:00. O primă evaluare raporta patru morți, însă bilanțul a crescut la șase decedați, inclusiv un copil. Peste 20 de răniți grav și aproape 70 de persoane afectate, potrivit autorităților municipale din La Louvière. 

UPDATE 13:30

Bilanțul morților urcă la 6, inclusiv un copil, conform presei din Belgia.

„Cele mai profunde condoleanțe pentru familiile și prietenii celor uciși și răniți în urma incidentului din această dimineață”, a transmis, pe Twitter, ministrul belgian de Interne, Annelies Verlien. „Ceea ce trebuia să fie o mare petrecere s-a transformat într-o tragedie. Urmărim situația îndeaproape”, a transmis oficialul.

Autoritățile investighează circumstanțele în care s-a produs tragedia, dar au eliminat varianta unui atac terorist.

---------------------------------------

„O mașină care circula cu viteză mare a intrat în mulțimea care se adunase pentru a asista la Carnavalul din Strpy-Bracquegnies. Apoi șoferul și-a continuat drumul, dar noi l-am interceptat”, a spus Primarul din La Louvière Jacques Gobert:

Planul municipal de urgență a fost declanșat. Tragedia a avut loc pe rue des Canadiens, lângă sala de sport.

„Am pus sala de sport municipală la dispoziția familiilor și a fost activat și serviciul de asistență pentru victime”, precizează Jacques Gobert.

Orașul La Louvière și-a lansat oficial perioada de carnaval la începutul lunii martie, după ce barometrul de sănătate a devenit cod galben. Festivitățile de carnaval nu au avut loc în 2020 și 2021 din cauza pandemiei. Carnavalul de la Strépy-Bracquegnies urma să înceapă pe 20 martie și să continue pe 21 și 22 martie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel