Belgia. După cinci ani, Adrian își poate găsi liniștea: Un antreprenor a fost găsit responsabil pentru moartea lui

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Belgia. După cinci ani, Adrian își poate găsi liniștea: Un antreprenor a fost găsit responsabil pentru moartea lui. FOTO: captură lameuse.sudinfo.be
Belgia. După cinci ani, Adrian își poate găsi liniștea: Un antreprenor a fost găsit responsabil pentru moartea lui. FOTO: captură lameuse.sudinfo.be

Un antreprenor a fost găsit responsabil pentru moartea lui Adrian, din Liège, care a murit la Verviers, regiunea Valonia din Belgia.

Instanța și-a pronunțat hotărârea în contextul accidentului de muncă al lui Adrian Mihai, un muncitor român în vârstă de 46 de ani din Liège, care a murit pe un șantier din rue du Palais, în Verviers, în 2016. Un antreprenor a fost găsit vinovat de „omor prin imprudenţă”.

Acest muncitor de 46 de ani din Liege lucra pe un șantier din rue du Palais, din Verviers, când a primit o lovitură la cap de la care nu și-a mai revenit.

 

Sfârșit tragic pentru un alt muncitor român după ce a căzut în gol de la 8 metri

 

La începutul lunii octombrie un alt muncitor român a murit la serviciu. Potrivit informațiilor oferite de autorități, românul și-a pierdut viața în timpul lucrărilor de renovare a unei clădiri din Generaal Cabrastraat. Anchetatorii susțin că muncitorul român, probabil, că și-a pierdut echilibrul și a căzut de la aproximativ 8 metri, de pe o scară. 

„Poliția ne-a informat în jurul orei 13.15 că s-a întâmplat ceva”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului Auditorului Muncii din Anvers, Pieter Wyckaert. „S-a dovedit că un muncitor român a căzut de pe o scară în Generaal Cabrastraat în timpul lucrărilor de renovare. Nu au existat martori care să fi văzut că se întâmplă, dar se pare că bărbatul a căzut de la 7 sau 8 metri înălțime. Colegii săi au încercat să-l resusciteze, dar în zadar. A murit pe loc”.

Cauza accidentului este încă în curs de investigare. 

„Se pare că victima lucra la tavanul balconului”, a spus Wyckaert. „Poate că și-a pierdut echilibrul. Muncitorul român locuia în Anvers”.

Ancheta este în curs de desfășurare, iar autoritățile trebuie să stabilească cum s-a petrecut exact tragicul accident.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel