Belarus. Un prizonier politic și-a tăiat gâtul în sala de judecată - VIDEO

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Belarus. Un prizonier politic și-a tăiat gâtul în sala de judecată
Belarus. Un prizonier politic și-a tăiat gâtul în sala de judecată

În Minsk, prizonierul politic Stepan Latypov și-a tăiat gâtul în timpul procesului. Acesta a urcat banca acuzaților, astfel încât escortele să nu ajungă la el, și și-a înfipt un pix în gât.

Bărbatul fusese reţinut pentru că a participat la mitinguri anti-Lukaşenko, a încercat să se sinucidă chiar în sala de judecată, după ce a fost ameninţat că dacă nu va pleda vinovat, rudele şi vecinii săi vor fi cercetaţi penal, transmite bbc.com.

Opozantul Stepan Latîpov şi-a tăiat gâtul în timpul unei şedinţe judecătoreşti de marţi. Înainte de a încerca să-şi pună capăt zilelor, el a spus că a fost presat să-şi recunoască vina şi ameninţat că dacă nu o va face, vor fi intentate dosare penale împotriva rudelor şi vecinilor săi. „GUBOP a promis că, dacă nu pledez vinovat, vor exista dosare penale împotriva rudelor și vecinilor“, a spus opozantul.

GUBOP este Direcția principală pentru combaterea criminalității organizate și a corupției din Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Belarus. Între timp, Stepan a fost scos din incinta instanței inconștient și dus la spital. Medicii spun că organele vitale nu au fost rănite. În acest moment, opozantul este conectat la aparate, iar stare lui este stabilă.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel