Belarus: Lukașenko anunță un nou scrutin prezidențial după adoptarea unei noi constituții

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
proteste_belarus1
proteste_belarus1

Muncitori din mai multe uzine din Minsk au manifestat luni, la apelul opoziției belaruse, care a anunțat o grevă generală după imensa manifestație de duminică, pentru alungarea de la putere a președintelui Lukașenko, scrie AFP.

Președintele Lukașenko a anunțat în cursul după-amiezii că noi alegeri prezidențiale vor fi ținute în țară după adoptarea unei noi constituții, potrivit agenției RIA

Anterior, Lukașenko anunţase că ar fi dispus să renunțe la putere după un referendum, acesta insistând însă că oferta nu va fi pusă în practică atât timp cât vor continua protestele. 

Un summit extraordinar al liderilor celor 27 de state membre ale Uniunii Europene va avea loc miercuri, prin videoconferinţă, pentru a discuta despre situaţia din Belarus, a anunţat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, potrivit AFP, Reuters şi EFE.

Candidata opoziției la prezidențiale, Svetlana Tihanovskaia, s-a declarat pregătită să-și "asume responsabilitățile" și să guverneze țara, într-un mesaj video transmis din Lituania, unde s-a refugiat. Luni dimineața, mii de oameni s-au adunat în fața uzinelor de producere a mașinilor (MZKT) și a tractoarelor (MTZ) din Minsk, precum și în fața sediului televiziunii publice, cu drapele roșu-alb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel