Bebeluș din Botoșani, diagnosticat cu COVID-19 la doar câteva ore după ce s-a născut

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

La doar 24 de ore dupa naștere, o fetiță din Dorohoi, Botoșani, a fost diagnosticatăa cu COVID-19. Mama, în vârstă de 29 de ani, din Darabani, era acasă când a venit vremea să nasca. Femeia era în izolare, fiind diagnosticată cu COVID-19. După naștere, a fost transportată la Botoșani, fiind internată la Secția de Boli Infecțioase, deoarece avea nevoie de oxigen.

Bebelușul a rămas la spitalul din Dorohoi, cu rezultat pozitiv la testul COVID. "Fiind vorba de o naștere din mamă pozitivă, conform protocolului, a fost testat și bebelușul. De această dată, rezultatul a ieșit pozitiv, fiind primul caz din județul nostru de acest fel. Copilul a fost ulterior dirijat de la Dorohoi la Maternitatea Botoșani", a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Botoșani, potrivit monitorulbt.ro.

Medicii spun că nou-născutul nu are simptome și că, în mod normal, ar trebui să aibă anticorpi de la mama, care era sub tratament. "Sunt foarte puține cazurile la nivel mondial de transmitere mamă - copil. Copilul a fost în permanență stabil, cu saturația de oxigen în limite normale, în aerul atmosferic. Va fi retestat și investigat pentru sindromul de detresă respiratorie a nou născutului", a precizat un medic specialist din cadrul Spitalului Județean Botoșani, potrivit monitorulbt.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel