Bebeluș de două luni, răpit de tată dintr-un spital din Italia: Bărbatul fusese decăzut din drepturile părintești

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un bărbat de 30 de ani și-a răpit fiul nou-născut din spitalul din Magenta (provincia Milano), Italia. Acesta fusese decăzut din drepturile părintești.

Un bărbat a intrat într-un spital din Magenta și și-a răpit fiul: episodul a avut loc în ultimele zile. Cazul este investigat de carabinieri. Din primele informații, s-ar părea că băiețelul era internat de două luni la spitalul Fornaroli cu unele probleme de sănătate.

Tribunalul dispusese pierderea autorității părintești

 


Din primele informații, s-ar părea că părinții sunt amândoi dependenți de droguri. Potrivit  MilanoToday, copilul se afla în spital din ziua în care s-a născut, pe 3 martie, în urmă cu două luni. În momentul nașterii, de fapt, medicii l-au testat pozitiv la benzodiazepine, metadonă, cocaină și opiacee, cu simptome evidente de sevraj, precum și o malformație vasculară a circulației abdominale. Din acest motiv, serviciile sociale ale municipalității de reședință a bebelușului, care nu este Magenta, ci o altă municipalitate din provincia Milano, interveniseră în acest caz.

În acel moment, serviciile sociale ale spitalului au fost implicate pentru a prelua nou-născutul și, la scurt timp, a sosit o hotărâre judecătorească prin care s-a dispus decăderea din autoritatea părintească a tatălui și a mamei, ambii cu probleme dovedite de dependență de droguri. 

O decizie care fusese luată tocmai din cauza problemelor pe care le aveau părinții. Vizitele părinților la spital au fost însă permise. Cu câteva zile în urmă, Tribunalul pentru minori a dispus pierderea responsabilității părintești. Acesta a fost primul pas spre încredințarea copilului de către alte persoane decât părinții săi.

Dinamica răpirii bebeluțului din spital

 

În dimineața zilei de miercuri, 3 mai, în timpul vizitelor programate, tatăl l-ar fi răpit pe nou-născutul din pătuțul său din camera de copii și a părăsit spitalul cu el, fără nicio problemă.  De atunci, nimeni nu a mai auzit nimic nici de părinți, nici de copil: toți trei ar fi dispărut.

Conducerea medicală a spitalului a fost cea care a alertat autoritățile judiciare cu privire la cele întâmplate. Este un amănunt, deoarece în astfel de cazuri supravegherea asistenților medicali și sociali este întotdeauna foarte strictă. Se pare că a fost deschisă o anchetă internă  cu privire la cele întâmplate.

Cadrele medicle au chemat carabinierii. Militarii au efectuat toate investigațiile necesare pentru a reconstitui dinamica exactă a evenimentului. Nu este clar dacă au fost luate și imagini de pe camerele de supraveghere video.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel