Beatrice Mahler: „Nu mi-aș dori să ajungem cum a fost Italia. Trăim o dramă în spitale”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Beatrice Mahler: „Nu mi-aș dori să ajungem cum a fost Italia. Trăim o dramă în spitale”
Beatrice Mahler: „Nu mi-aș dori să ajungem cum a fost Italia. Trăim o dramă în spitale”

Managerul Institutului „Marius Nasta” spune că situația din spitale este critică și nu sunt semne că se va îmbunătăți în următoarele două săptămâni. Beatrice Mahler a declarat, la Digi24, că sunt pacienți care, deși au simptome de COVID-19, refuză să vină la spital în primele zile, iar în final ajung să fie internați cu forme severe ale bolii. „Nu mi-aș dori să ajungem în zona în care a fost Italia, dar riscurile sunt mari. Trăim o dramă în spitale”, a spus, miercuri, medicul.

Întrebată dacă există riscul ca țara noastră să ajungă în situația în care s-a aflat Italia în pandemia de Covid, Beatrice Mahler a precizat că riscurile sunt mari, mai ales pentru anumite zone. 

„Pot să spun că avem pacienți care au nevoie de ATI și nu au un pat în ATI. Numărul de decese este în creștere. E extrem de frustrant, cu tot tratamentul, cu toată ventilația, să vezi pacienți tineri pe care îi pierzi pentru că forma de evoluție e extrem de surprinzătoare și de rapidă. Nu mi-aș dori să ajungem în situația în care a fost Italia, dar riscurile sunt mari, mai ales pentru anumite zone. Trăim o dramă în spitale și trăim drama alături de oameni care vin și de familiile lor", a declarat, la Digi24, Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală. 

 

„Este o situație critică, extrem de tensionată”

 

„Este o situație critică, extrem de tensionată. Număr mare de pacienți care vin, număr de locuri limitate, dificultăți de a asigura asistență, pentru că personalul e același, chiar dacă avem un număr mai mare de cazuri. E o situație dificilă și din păcate următoarele două săptămâni nu se anunță a fi mai bune”, a mai spus Mahler.

În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un record absolut al persoanelor care au decedat din cauza COVID-19: 331 de persoane. Au fost înregistrate 14.744 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. Un bebeluș și 5 tineri sunt printre pacienții COVID care au murit în ultimele 24 de ore. Niciunul dintre cei 5 nu era vaccinat, iar doi dintre ei nu aveau nici alte boli.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel