Bătrâni ţinuţi la subsol, în mizerie, într-un azil ilegal din România

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un număr de 22 de bătrâni, internaţi într-un azil din Craiova, sunt ţinuţi în condiţii insalubre. Angajaţii DSP Dolj au descoperit, marţi, că azilul funcţiona ilegal, în 2018 activitatea acestuia fiind suspendată în urma unui control al reprezentanţilor aceleiaşi instituţii.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, cei 22 de seniori erau cazaţi în camere mici, murdare, fără apă caldă. Unii dintre ei locuiau la subsolul clădirii, în încăperi fără ferestre şi cu grup sanitar comun.

„Nu se practică curăţenia, nu se practică dezinfecţia. S-au găsit câteva produse dezinfectante cu termen de valabilitate expirat.(...) Iluminatul este necorespunzător. Sunt dormitoare şi la subsol, fără ferestre şi fără grupuri sanitare pe fiecare cameră. Nu se asigură apă caldă necesară. Toată unitatea este neigienizată", a declarat Valeria Andreescu, director executiv DSP Dolj.

 

Căminul funcţiona ilegal, chiar în centrul Craiovei

 

Clădirea pare o ruină şi privită din exterior, cu tencuiala căzută şi geamuri sparte. În curtea interioară, printre mormane de gunoaie, sunt întinse rufe la uscat. Pentru toate aceste condiţii, rudele seniorilor cazaţi aici plătesc aproximativ 2200 de lei, lunar.

Căminul funcţiona ilegal, chiar în centrul Craiovei. În 2018, tot din cauza neregulilor descoperite, reprezentanţii DSP au suspendat autorizaţia de funcţionare. Patronul centrului neagă acuzaţiile aduse de DSP Dolj.

„Noi nu am avut probleme, nu am avut mortalităţi, ceva...Sunt licenţe luate, sunt toate astea...Noi suntem în carantină", spune patronul căminului

Pentru neregulile descoperite, DSP a amendat reprezentanţii azilului cu 40 de mii de lei şi a dispus ca în următoarele zile vârstnicii să fie luaţi acasă de rude sau să fie mutaţi în alte centre, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel