Batrână, jefuită de o româncă de care i se făcuse milă. Femeia a mințit-o că are o nepoată bolnavă de cancer

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

O bătrână de 85 de ani a fost jefuită de o femeie pe care s-a oferit să o ajute. Hoața a convins-o pe bunicuță să ia două somnifere, iar după ce aceasta a adormit, a furat tot ce avea de valoare.

 

Potrivit jurnaliștilor de la Ziarul de Iași, faptele s-au petrecut la sfârşitul lui ianuarie, când bătrâna a fost abordată de femeia care urma să o jefuiască. Aceasta a încercat să stârnească mila bătrânei și i-a spus că are o nepoată bolnavă de cancer, solicitându-i un ajutor financiar.

Impresionată de poveste, bătrâna a ajutat-o cu o sumă de bani. Câteva zile mai târziu, cele două s-au revăzut, iar octogenara a condus-o acasă, unde i-a dat de mâncare și a găzduit-o peste noapte.

Bătrâna se plânsese de insomnii, aşa că hoața i-a dat câteva pastile. În cele din urmă, bătrâna a adormit, astfel că aceasta nu-şi mai aminteşte nimic din cele întâmplate.

Astfel, femeia a dormit la bătrână, iar dimineața, i-a furat verigheta pe care aceasta a continuat să o poarte după moartea soţului. Apoi, i-a scos cerceii din urechi, i-a luat telefonul, două eşarfe şi suma de 150 de lei, singurele obiecte de valoare pe care bătrâna le avea.

 

Românca nu se află la prima infracțiune

 

Când aceasta s-a trezit, a constatat că fusese jefuită. Bătrâna a încercat să o contacteze pe cea care îi furase bunurile și să îi ceară să i le restituie, însă aceasta nu s-a conformat.

Astfel, bătrâna a apelat la poliţie. În tot acest timp, femeia deja vânduse cele 8,21 grame de aur furate, contra sumei de 1.100 lei. În cele din urmă, ea a fost prinsă în Cluj-Napoca, la o pensiune. Asupra sa a fost găsit telefonul bătrânei şi una dintre eşarfele furate, dar şi pastilele pe care i le-a administrat bătrânei.

Într-un final, femeia a fost trimisă în judecată pentru tâlhărie calificată. Ea nu se afla de altfel la prima faptă de acest gen. În 2013, fusese condamnată de Judecătoria Suceava la 8 ani de închisoare pentru tâlhărie, după ce jefuise prin aceeaşi metodă o femeie pe care o cunoscuse în aceeaşi zi. Fusese eliberată condiţionat, dar în 2017 a fost condamnată din nou, tot pentru tâlhărie, de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, la 12 ani de închisoare. Din nou, fusese eliberată înainte de termen.

De această dată, Judecătoria ieşeană a condamnat-o la 6 ani şi 8 luni de închisoare, la care se vor adăuga 1.855 de zile rămase neexecutate din condamnarea anterioară. Sentinţa a fost contestată de femeie, scrie Ziarul de Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel