Bătrâna din Constanța care a sunat la 112 să spună că e singură și moare de frig a fost internată în spital

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Bătrâna din Constanța care a cerut ajutorul la 112, spunând că e singură și că moare de frig în casă a fost internată în spital. Deși inițial trebuia să ajungă într-un cămin de bătrâni, femeia s-a răzgăndit și i s-a făcut rău. 

Femeia de 83 de ani care a sunat la 112 și a spus că moare de frig în casă a ajuns la spital. După ce cazul ei a ajuns public, ea a fost vizitată de reprezentanții Primăriei Constanța care au susținut că o vor ajuta. Doar că lucrurile nu s-au rezolvat, dimpotrivă.

În urmă cu câteva zile, un polițist local din Constanța dezvăluia faptul că bătrâna a sunat la 112 pentru a cere ajutorul. Elena Bocioagă a spus că moare de frig și de singurătate. Nu mai avea pe nimeni, iar caloriferul electric nu se încumeta să-l bage în priză de frica facturilor.

Bătrâna s-a răzgândit și nu mai vrea la căminul pentru persoane vârstnice

 

Cazul ei, făcut public, a ajuns și în atenția Direcției Generale de Asistență Socială (DGAS) din cadrul Primăriei Constanța. Luni, 30 ianuarie, aceștia s-au dus acasă la femeie și au realizat o anchetă socială în care au constatat condițiile în care trăiește.

„S-a propus instituționalizarea în căminul pentru persoane vârstnice. Orice internare presupune consimțământul persoanei în cauză. Aceasta și-a exprimat acordul pentru a fi adusă în cămin. A doua zi, asistenții sociali au luat legătura cu asistentul social din cadrul Spitalului de Urgență. S-a decis transportarea la spital, cu ambulanța, marți, pe 31 ianuarie, pentru analize. A fost condusă cu ambulanța înapoi la domiciliu. Au stabilit ca în ziua de 1 februarie, aceasta să fie adusă la cămin. Miercuri, 1 februarie, când colegii au mers să o aducă la cămin, doamna s-a răzgândit ulterior. Noi nu avem voie să luam pe nimeni cu forța”, a declarat Monica Poptile, directorul DGAS Constanța. 

Bătrâna s-a răzgândit și chiar s-a speriat în clipa în care a aflat că, internată la cămin, va pierde locuința în care stă în chirie, locuință proprietate a primăriei. Mai mult, martorii spun că asistenții social s-au comportat nepotrivit, folosind un ton dur.

În cursul zilei de joi, 2 februarie, bătrâna s-a simțit rău, iar o ambulanță a transportat-o la spital pentru investigații medicale.

Directoarea DGAS Constanța spune că angajații direcției au urmat procedurile legale și s-au comportat conform regulamentelor.

„Pădure fără uscăciuni nu există. O să efectuez personal, sau prin intermediar, cu acordul domnului primar. O să luăm măsurile necesare, atât cât ne permite legea. Vom analiza imaginile și vom lua măsuri în consecință, atât în privința doamnei, cât și a comportamentului funcționarilor”, a declarat Felicia Ovanesian, city-managerul orașului, potrivit Adevârul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel