Bătrân orb, de 90 de ani, ucis cu bestialitate de un tânăr de 17 ani. Nepoata victimei: Era tăiat cu toporul

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

O crimă, care a avut loc în satul Ocolina, raionul Soroca din Republica Moldova, a îngrozit întreaga localitate. Un bătrân orb, de 90 de ani, a fost ucis cu cruzime de un adolescent de 17 ani. Bătrânul locuia singur și era orb. Trupul neînsuflețit al victimei de 90 de ani a fost găsit de nepoata sa, care a și anunțat oamenii legii.

Elena Molcianovschi povestește că și-a găsit unchiul zăcând într-o baltă de sânge. ”El stătea toată ziua cu ușile închise, căci nu vedea. Când am intrat în casă l-am găsit deja era decedat. Am văzut baltă de sânge lângă sobă. Când am mai făcut un pas, l-am văzut pe el cum stătea cu umărul de sobă și cu capul în jos, tăiat tot după cap cu toporul”, a declarat Elena Molcianovschi, nepoata victimei, pentru publika.md.

Femeia spune că nu știe care ar fi fost motivul conflictului dintre unchi și adolescent. ”Moșul nu avea bani deloc în casă, dar ce a căutat. Îmi e frică, căci să vezi așa un om tăiat și când știi că nu are cine să te apere în mahalaua asta”, mai spune Elena.

 

Criminalul și-a agresat și mama


 
Asistenta socială susține că adolescentul avea probleme. ”Copilul este cam dificil. Are o purtare neadecvată. Probleme au fost mereu și a fost luat la evidență. Am discutat la ședințele comisiei protecției drepturilor copiilor privitor la cazurile care nu se prezenta la școală”, a declarat Galina Bujor, asistenta socială.

Oamenii din sat sunt șocați și spun că băiatul se comporta straniu în ultima vreme, după ce ar fi început să consume droguri. El ar fi bătut-o în repetate rânduri și pe mama lui. 

”El a apucat-o de cap şi a vrut să o tundă ori ce să facă mai departe Dumnezeu ştie”, spune un vecin. ”Era straniu și cu băieții prin sat, la fel se comporta. Posibil se droga în ultimul timp”, adaugă un alt locuitor din sat.

Tânărul de 17 ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar pe hainele lui au fost depistate urme de sânge. Ulterior, oamenii legii au găsit la domiciliul acestuia un topor, pe lama căruia erau fire de păr care ar aparţine victimei. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă.


[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel