Barna: USR va susține orice Guvern fără PSD în perioada interimară până la alegeri

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Dan Barna, președintele USR, a declarat, miercuri, că în cazul în care moțiunea de cenzură împotriva Executivului va trece de votul Parlamentului, partidul său va susține orice Guvern fără PSD în perioada interimară până la organizarea alegerilor anticipate. 

Liderul USR Dan Barna a afirmat că partidul va ajuta la strângerea semnăturilor necesare pentru adoptarea moțiunii de cenzură inițiate de PNL: "Am avut deja discuții în această direcție. Încercăm să strângem cât mai multe semnături, pentru a putea fi cât mai aproape de cifra necesară, de acele 233 de semnături".

Barna a spus că susține organizarea alegerilor anticipate iar în cazul în care moțiunea de cenzură va trece, USR va susține orice Guvern care nu include PSD.

"Suntem consecvenți în mesajul nostru, alegerile anticipate sunt soluția morală, etică și corectă pentru a putea guverna. Vom susține, însă, parlamentar, orice Guvern fără PSD, care va acoperi această perioadă interimară până când vor putea fi organizate aceste alegeri anticipate. Acestea ar putea fi organizate, eventual, deodată cu alegerile locale", a afirmat deputatul USR.

Președintele PNL Ludovic Orban, a declarat luni că partidul său a luat decizia depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului și că procedurile au fost demarate. Orban a anunțat că a mandatat liderii gurpurilor parlamentare, în acest demers, și că liberalii așteaptă momentul oportun, strângerea semnăturilor, pentru depunerea moțiunii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel