Barcelona interzice fumatul pe toate plajele sale. Amenda începe de la 29 de euro

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Barcelona interzice fumatul pe toate plajele sale. Amenda începe de la 29 de euro / Foto: Unsplash
Barcelona interzice fumatul pe toate plajele sale. Amenda începe de la 29 de euro / Foto: Unsplash

Barcelona interzice fumatul pe toate plajele sale. Persoanele care nu respectă vor avea de plătit amenzi începând cu 29 de euro.

Turiștii care se îndreaptă spre o vacanță de vară în Barcelona vor fi amendați dacă vor fuma pe plajă. Marea Britanie este una dintre principalele surse de turism pentru Spania, peste 18 milioane de britanici mergând anual în această țară înainte de pandemie.

Barcelona a introdus o interdicție de fumat pe toate plajele din oraș începând de astăzi, iar turiștii sunt avertizați că vor primi amenzi de 29 de euro dacă încalcă regulile.

Orașul a declarat: "Această interdicție se bazează pe protecția mediului și pe dreptul cetățenilor de a se bucura de un spațiu public curat, fără fum și mucuri de țigară", conform Daily Mail.

 

Mucurile de țigară sunt printre cele mai des întâlnite obiecte pe plajele din Europa

 

Anul trecut, un program pilot a dus la o reducere uriașă a deșeurilor lăsate pe plaje, inclusiv a mucurilor de țigară.

Mucurile de țigară sunt unul dintre cei mai nocivi poluanți, conținând un polimer plastic nebiodegradabil care eliberează compuși toxici.

O analiză efectuată de Agenția Europeană de Mediu în 2018 a constatat că mucurile de țigară și filtrele din interiorul acestora se numără printre cele mai des întâlnite obiecte pe plajele din Europa.

Răul provocat de mucurile de țigară a fost semnalat pe scară largă, oamenii de știință avertizând că nicotina, metalele și benzenul conținute în ele se pot infiltra.

Acest lucru poate contamina solul și habitatele acvatice, iar filtrele reprezintă, de asemenea, un risc grav pentru viața marină, deoarece pot fi înghițite de animale.

 

Și alte zone din sudul Franței și Sardinia au interzis fumatul pe plajă

 

Alte regiuni din Europa au luat, de asemenea, măsuri pentru a interzice fumatul pe plaje, inclusiv unele zone din sudul Franței și Sardinia.

Deși Barcelona este unul dintre singurele orașe care aplică o interdicție generală a fumatului pe plajă, aceasta ar putea fi o politică extinsă la nivelul întregii țări.

Anul trecut a fost adoptată o lege care permite consiliilor să amendeze contravenienții cu până la 1.962 de lire sterline. 

În Spania există deja câteva locuri care interzic fumatul pe plaje.  

Santa Ponsa din Mallorca, La Romana (Paguera) și Carregador (Palmanova) au toate interdicții cu amenzi de 1.962 de lire sterline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel