Afaceristul care vrea să fie liderul românilor din diaspora: Conducerea de la București să se pensioneze!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Emanuel Cioacă
Emanuel Cioacă

Emanuel Cioacă, președintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, vrea să fie liderul românilor din diaspora. 

El spune despre clasa politică: ”Conducerea pe care o avem la Bucureşti, în prezent, ar trebui să se pensioneze pentru că majoritatea habar n-are ce se întâmplă în lumea asta”.

Emanuel Cioacă adaugă: ”Fonduri europene sunt destule. Pur şi simplu nu-s în stare să le acceseze, ceea ce e strigător la cer. Toate ţările au o infrastructură de invidiat, iar noi nu suntem în stare să facem două autostrăzi ca lumea”, potrivit Adevărul.

Emanuel Cioacă are 40 de ani şi locuieşte în Londra, unde e CEO la o companie de IT pe care a înfiinţat-o şi director de Marketing la UK School Business and Computing, un colegiu britanic creat de el şi de alte două persoane din Republica Moldova.

A trăit 15 ani în Spania și Norvegia și spune că ”Românii de pretutindeni, în primul rând, au nevoie de unitate, de o imagine mult mai bună, de reprezentativitate”.

Cine este

Avea 23 de ani când a plecat din Alexandria, judeţul Teleorman. Avea un atelier de tâmplărie din care trăia bine, dar, ambiţios din fire, îşi dorea şi mai bine. În Spania a creat o firmă de construcţii. După 10 ani a plecat la Oslo, unde a pus bazele unei alte firme, tot în construcţii. Acolo a decis să se implice şi comunitatea românilor. A fost ales preşedintele Asociaţiei Românilor din Norvegia, calitate în care a redactat o scrisoare către Parlamentul norvegian prin care solicita rezolvarea cât mai urgentă a cazului Bodnariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel