Afaceristul care vrea să fie liderul românilor din diaspora: Conducerea de la București să se pensioneze!

Alexa Moraru / 11 mai 2018, 00:16 Salveaza PDF Comentarii
Emanuel Cioacă
Emanuel Cioacă

Emanuel Cioacă, președintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, vrea să fie liderul românilor din diaspora. 

El spune despre clasa politică: ”Conducerea pe care o avem la Bucureşti, în prezent, ar trebui să se pensioneze pentru că majoritatea habar n-are ce se întâmplă în lumea asta”.

Emanuel Cioacă adaugă: ”Fonduri europene sunt destule. Pur şi simplu nu-s în stare să le acceseze, ceea ce e strigător la cer. Toate ţările au o infrastructură de invidiat, iar noi nu suntem în stare să facem două autostrăzi ca lumea”, potrivit Adevărul.

Emanuel Cioacă are 40 de ani şi locuieşte în Londra, unde e CEO la o companie de IT pe care a înfiinţat-o şi director de Marketing la UK School Business and Computing, un colegiu britanic creat de el şi de alte două persoane din Republica Moldova.

A trăit 15 ani în Spania și Norvegia și spune că ”Românii de pretutindeni, în primul rând, au nevoie de unitate, de o imagine mult mai bună, de reprezentativitate”.

Cine este

Avea 23 de ani când a plecat din Alexandria, judeţul Teleorman. Avea un atelier de tâmplărie din care trăia bine, dar, ambiţios din fire, îşi dorea şi mai bine. În Spania a creat o firmă de construcţii. După 10 ani a plecat la Oslo, unde a pus bazele unei alte firme, tot în construcţii. Acolo a decis să se implice şi comunitatea românilor. A fost ales preşedintele Asociaţiei Românilor din Norvegia, calitate în care a redactat o scrisoare către Parlamentul norvegian prin care solicita rezolvarea cât mai urgentă a cazului Bodnariu.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.26