Bărbat căutat 4 ore, în timp ce era acasă

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Salvamontiştii din Brașov au fost alertaţi că un bărbat a dispărut și au plecat în misiune să-l găsească.

Salvamontiştii din Brașov au căutat timp de 4 ore un turist, după ce au fost alertaţi că acesta a dispărut și au plecat în misiune să-l găsească.

Apelul a fost făcut, duminică seara, în jurul orei 22:00, de un prieten cu care turistul plecase pe munte.

Au coborât împreună de la Cabana Postăvăru, iar când au ajuns în zona telescaunului Ruia, bărbatul a observat că şi-a pierdut telefonul şi a decis să se întoarcă după el, pe traseu, conform Știrile Protv.

Cei doi turiști au stabilit să se reîntâlnească în staţiune, dar omul nu a mai apărut. Salvatorii l-au căutat vreme de 4 ore, pe mai multe trasee turistice. În final, au aflat că persoana dispărută ajunsese, cu bine, acasă.

 

3 turiști s-au rătăcit pe munte, în pantaloni scurți și adidași

 

Un incident asemănător s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, când trei turiști care au plecat pe munte în pantaloni scurți și adidași au fost recuperați de salvamontiștii și jandarmii montani din județul Alba.

,,Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Roșia Montană au fost solicitați să intervină, sâmbătă seara, în zona Poarta Zmeilor, Sălciua și Poiana Șipote pentru a recupera trei bărbați care s-au rătăcit", a anunțat duminică Jandarmeria Română, citată de Mediafax.

Solicitarea a venit din partea unui bărbat din județul Cluj, care a anunțat jandarmii că este împreună cu încă două persoane și au nevoie de ajutor pentru a se putea întoarce de pe traseul montan pe care îl parcurgeau.

„Bărbații, în vârstă de aproximativ 23 de ani, au vrut să parcurgă un traseu montan, nefiind prima experiență de acest gen pentru ei, dar pe fondul lăsării întunericului și echipamentului neadecvat zonei în care se aflau, aceștia fiind îmbrăcați nepotrivit (în pantaloni scurți și adidași), nu și-au mai putut continua drumul”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei.

Un echipaj de jandarmerie împreună cu cinci membri din cadrul Serviciul Public Județean Salvamont Alba au ajuns în zona indicată și i-au recuperat pe cei trei turiști, scrie Digi24.

Potrivit salvamontiștilor, aceștia nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel