Banii înapoi din donaţie. Hotărâre de Guvern

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Guvernul a hotărât restituirea sumelor de bani încasate în cadrul subscripției publice pentru achiziționarea sculpturii ”Cumințenia Pământului”.

În ședința de guvern din 10 mai 2018 au fost corectate neajunsurile din anul 2016, care au făcut ca donațiile pentru Cuminţenia Pământului să nu poată fi restituite până acum.

Donatorii neidentificaţi vor depune la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale la adresa/adresele, inclusiv prin poşta electronică, comunicată/comunicate public pe pagina web proprie, precum şi pe alte căi mediatice, o cerere de restituire a sumelor, până la data de  30 septembrie 2018. Modelul cererii poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Culturii și Identității Naționale www.cultura.ro, se arată într-un comunicat de presă.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va comunica public, lunar, pe pagina web proprie, precum şi pe alte căi mediatice informaţii privind desfăşurarea efectivă a restituirii sumelor donate pentru Cuminţenia Pământului.

Nu sunt considerați a fi donatori neidentificați și astfel nu este necesar să întreprindă demersuri suplimentare persoanele care au donat folosind următoarele mijloace:
    •    prin virament (ordin de plată în lei/dispoziție de transfer valutar intrabancar și interbancar);
    •    donații prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro cu plată prin card bancar;
    •    transfer bancar electronic (internet banking);
    •    prin SMS, pentru numerele de telefon active.

Solicitările de restituire pentru Cuminţenia Pământului transmise de persoanele fizice sau juridice Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale pe parcursul anului 2017, care conțin toate informațiile necesare, așa cum sunt ele enumerate în cadrul Hotărârii de Guvern adoptate astăzi, rămân valabile.

Pentru donaţiile provenite prin SMS, returnarea se va face prin rectificarea facturii sau prin bonusarea numărului de telefon, în cazul cartelelor prepaid.

Persoanele fizice sau juridice care au donat sume de bani şi care nu doresc restituirea acestora îşi vor exprima această opţiune, în mod expres, în scris, către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, până la data de 30 iunie 2018.

[citeste si]

Mai multe detalii cu privire la procedura restituirii donațiilor pot fi găsite pe site-ul Ministerului Culturii și Identității Naționale www.cultura.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel