Bani pentru românii vaccinați anti Covid cu schema completă. Distribuirea tichetelor a început

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:
Se dau bani pentru românii vaccinați anti Covid cu schema completă
Se dau bani pentru românii vaccinați anti Covid cu schema completă

Aproximativ 15.000 de vouchere se livrează, de astăzi, în Capitală, pentru cei vaccinaţi anti-COVID cu schema completă după data de 31 august, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii,  Andrei Baciu, vicepreşedinte al CNCAV.

Astfel, românii care s-au vaccinat cu schema completă până la această dată primesc 100 de lei. Este vorba despre cinci vouchere în valoare de 20 de lei, distribuite de Direcția de Sănătate Publică(DSP). Acestea vor ajunge și în alte 20 de județe care au finalizat achiziția voucherelor, a explicat Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerul Sănătății.

„E un proces în desfăşurare, dar cert este că s-a finalizat achiziţia de către DSP pentru aceste vouchere. Pe această cale fac încă o dată un apel către toţi cei care îşi doresc să beneficieze de aceste vouchere, pentru toţi cei care se vaccinează cu schema completă în această perioadă - cinci vouchere de 20 de lei, în total 100 de lei", a declarat Andrei Baciu, citat de Agerpres. Procesul de vaccinare decurge mulțumitor, însă, autoritățile fac apel în continuare la populație să se imunizeze, pentru a-și proteja sănătatea, nu pentru suma de 100 de lei.Au fost analizate și cele mai frecvente motive pentru care românii refuză vaccinarea.

Oficialii Guvernului au enumerat: teama de reacții adverse, neîncrederea față de eficiența vaccinului. Toate aceste motive sunt lipsa de informare, au spus oficialii CNCAV.

 

Se dau bani pentru românii vaccinați cu schema completă

 

Andrei Baciu a explicat metoda de distribuire a vocuherelor pentru vaccinarea completă. Acestea se ridică de la cabinetele de imunizare.

Toţi cei care s-au vaccinat cu a doua doză imediat după ce a intrat în vigoare, cât şi cei care fac schema completă în acest moment beneficiază de aceste vouchere. Cei care s-au vaccinat până în acest moment sau până în momentul în care ajung voucherele la medicii de familie sau la centrele de vaccinare se întorc la punctul la care s-au vaccinat pentru a-şi recolta voucherele respective. Nu trebuie să meargă în alte părţi, merg la centrele de vaccinare respective", a explicat Andrei Baciu.

În ultimele 24 de ore, s-au vaccinat anti Covid  peste 50 000 de persoane, dar numărul cazurilor noi continuă să crească.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.743 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 260 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel