Badantele ucrainene din Italia plâng pentru cei de acasă: „Să-l oprească cineva pe Putin. Familia mea este atacată, mi-e teamă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Galina, îngrijitoare originară din Ucraina, în San Benedetto de 17 ani: "Să-l oprească cineva pe Putin. Familia mea este atacată, mi-e teamă".

"Să-l oprească cineva pe Putin". Acesta este apelul disperat al Galinei Sluchak, o îngrijitoare de origine ucraineană. Lucrează în San Benedetto del Tronto, dar locuiește în Italia de 17 ani. Galina este văduvă, are trei copii și patru nepoți care locuiesc în Rivne, un oraș din nordul țării aflat la aproximativ 350 de kilometri vest de Kiev, capitala ucraineană asediată de forțele rusești.

Copiii Galinei și familiile lor și-au evacuat deja casele pentru că este prea periculos să rămână acolo: se aud explozii, rachete au căzut pe aeroport, internetul apare și dispare.

Galina este în stare de șoc. Urmărește știrile de la televizor și este îngrozită să vadă videoclipurile de război postate pe rețelele de socializare. „În prima zi în care am văzut invazia rusă, mi-am sunat imediat copiii, care continuă să mă liniștească, spunându-mi să nu mă uit prea mult la televizor, să nu mă îngrijorez. Nu pot să tac și chiar mi-e frică să le trimit banii, pentru că mi-e teamă că vor ieși din casă să îi ridice și s-ar putea întâmpla ceva ireparabil“, mărturisește ea pentru Corriere Adriatico.

Badantele ucrainene din Italia plâng pentru cei de acasă: „Să-l oprească cineva pe Putin“

 

Viața Galinei a fost marcată de multe sacrificii. Când o întrebăm dacă îi este dor de copiii și nepoții ei, ne răspunde: "Nu mă pot gândi la asta. Primul meu gând este să îi ajut financiar. Ei au nevoie de bani în primul rând, de aceea am venit în Italia. Cu ceea ce am câștigat din munca mea am reușit să-i educ, și-au luat diploma. Din nefericire, de la mijlocul anilor '90, Ucraina a intrat în criză economică, fabricile s-au închis, iar ei au rămas fără locuri de muncă, așa că am rămas aici pentru a-i ajuta“.

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina este un război fratricid cu rădăcini istorice. Mulți ucraineni sunt vorbitori de limbă rusă, născuți pe vremea când țara făcea parte din Uniunea Sovietică, înainte de a obține independența în 1991. "Cineva să îl oprească pe Putin și să îl facă să intre în rațiune", spune Galina, "acest conflict durează de ani de zile, trebuie făcut ceva pentru a opri această oroare“, completează ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel