Badantă româncă din Italia, condamnată la 23 de ani de închisoare, după ce l-a torturat și ucis pe bătrânul de care avea grijă

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O badantă româncă a fost condamnată la 23 de ani de închisoare, fiind acuzată de moartea bătrânului pe care îl îngrijea. Totodată, judecătorul a stabilit că femeia trebuie să plătească despăgubiri în valoare de 20.000 de euro. 

O îngrijitoare de naționalitate română, în vârstă de 28 de ani, acuzată de moartea bătrânului pe care îl îngrijea, a fost condamnată la 23 de ani de închisoare și expulzarea de pe teritoriul italian după executarea pedepsei. Procurorul ceruse condamnarea pe viață a inculpatei.

Completul de la Tribunalului din Agrigento, prezidat de judecătorul Wilma Angela Mazzara, a stabilit că femeia va trebui să despăgubească pe fiecare dintre părțile civile constituite, reprezentate de avocații Vito Cangemi și Giuseppe Fabio Cacciatore, cu suma de 20.000 de euro.

Românca l-a ucis și jefuit pe bătrânul pe care îl îngrijea

 

Dana Mihaela Nicoleta C. a fost judecată și condamnată pentru jefuirea și uciderea lui Michelangelo Marchese, în vârstă de 89 de ani, la Palma di Montechiaro.

Crima care a șocat întreaga comunitate a avut loc într-un apartament din via Pietro Attardo, pe data de 11 iulie 2020. Cadavrul pensionarului a fost găsit de oamenii legii cu mâinile și picioarele legate, la câteva zile de când nu se mai știa nimic de bătrân. Cadavrul a fost descoperit de pompieri, care au intervenit după sesizarea fiului care nu l-a mai putut contacta pe tatăl său.

"A fost o crimă brutală. Ea nu s-a ferit să-l omoare pentru a-i fura puținii bani pe care îi ținea acasă și a fura o mașină veche", a subliniat procurorul, potrivit publicației Agrigento Notizie

Încă de la început, cercetările efectuate în teren de carabinierii companiei Licata și de cei din Palma di Montechiaro s-au concentrat imediat asupra îngrijitoarei de naționalitate română.

Un momentul de cotitură în anchetă a venit odată cu descoperirea mașinii victimei în posesia unui fost condamnat din Canicattì, care a confirmat faptul că românca i-a cerut să o ajute să scape de mașină.

Potrivit reconstituirii, Dana Mihaela Nicoleta C. a comis jaful și l-a ucis pe bărbat, după care a fugit cu mașina victimei. Femeia l-ar fi și torturat pe pensionarul pe care îl îngrijea ca să-i spună unde ţine banii. 

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel