Avocatul familiei Luizei Melencu contestă relevanţa ADN-ului recoltat de la mama Luizei

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, a declarat, luni, la sosirea la Institutul de Criminalistică acolo unde Monicăi Melencu i se recoltează probe biologice, că anchetatorii nu vor recolta ADN-ul amprentă, ci unul pe care "îl pot avea sute de mii de persoane".

"Nu ştiu, vedem, se vor recolta aceste probe, acum au intrat cu maşina IGPR-ului în curte şi noi suntem de acord să ne supunem acelei hotărâri judecătoreşti, fără mandat, fără alte probleme. Cred că da (voi avea acces în sala în care se recoltează probe -n.r.). Eu mi-am exprimat opinia foarte clară despre acest tip de ADN, care nu este ADN-ul amprentă umană, este altceva, este un ADN pe care pot să-l aibă sute de mii de persoane, pe când acela pe care-l ştim cu toţii, ADN-ul amprentă, amprenta genetică e exact invers. Aici îl pot avea un milion de oameni acest ADN pe când dincolo, un singur ADN aparţine unei singure persoane şi alţii nu pot să aibă acelaşi ADN", a declarat Tonel Pop.

Avocatul a mai anunţat că a cerut discuţii cu procurorul general şi preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii. "Noi am cerut să mergem să discutăm inclusiv cu domnul procuror general, cu preşedinta CSM-ului pentru a încerca să calmăm aceste lucruri, să revenim pe un făgaş normal", a completat Pop.

Mătuşa Luizei Melencu, Cătălina Iordache, a declarat, luni, că familia a acceptat o nouă recoltare de probe biologice, sperând să astfel se va afla adevărul despre ce s-a întâmplat cu fata şi spune că refuzul de până acum a fost din cauza faptului că DIICOT nu şi-ar fi făcut treaba.

Monica Melencu, mama Luizei Melencu, s-a prezentat, luni, la Institutul Naţional de Criminalistică din Bucureşti, pentru a-i fi recoltate probe ADN, femeia refuzând până acum să facă acest lucru şi fiind amendată cu 5.000 de lei.

După prelevarea probelor, acestea, împreună cu fişa completată şi raportul, se sigilează şi se transmite instituţiei solicitante, respectiv DIICOT, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel