Un avion Tarom, la un pas de a se lovi de o dronă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O aeronavă a companiei TAROM a fost la un pas de a se lovi de o dronă.

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de vineri, 3 iunie, în apropierea aeroportului din Chișinău, anunță canalul Runway09.aviation, potrivit deschide.md.

„În 3 iunie curent, în jurul orei 19:13 local, echipajul cursei TAROM207, aflându-se în etapa finală de apropiere spre Aeroportul din Chișinău cu pista 08, a raportat contactul vizual cu o dronă, la altitudinea de 2000 de picioare (700 metri). Aeronava a continuat ulterior apropierea și a aterizat în siguranță”, se arată în postare.

Dronele de aviație ar fi extrem de periculoase pentru avioane.

„Cred că scriem deja de câțiva ani despre pericolul care îl prezintă dronele pentru aviație și nu atât pericolul, cât zborul necontrolat al acestora. Am publicat nenumărate video cu specificarea încălcărilor și am indicat și făptașii.

În paralel, prin intermediul acestei platforme am îndemnat autoritățile să reguleze acest aspect, să informeze și să ușureze accesul utilizatorilor de drone către platformele de utilizare a spațiului aerian. Și iată că eșuarea de a implementa aceste procese dă primele roade”, mai transmite platforma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel