Avion de vânătoare, prăbușit într-o bază militară americană. Pilotul s-a catapultat în ultima clipă (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O înregistrare video dramatică a surprins momentul în care un pilot s-a ejectat dintr-un avion de vânătoare F-35B în timpul unei aterizări eșuate la o bază militară americană de rezervă, joi dimineață. 

O înregistrare video realizată cu telefonul mobil a arătat avionul de vânătoare Lockheed Martin F-35B Lightning II intrând pe pista de aterizare de la Baza navală aeriană Joint Reserve Base Fort Worth din Texas, SUA. Avionul pare să încerce o aterizare pe verticală, așa cum ar face un elicopter, și atinge pista înainte ca avionul să ricoșeze ușor și să intre în picaj înainte. 

Avionul continuă să se rotească, apoi se redresează în timp ce pilotul se ejectează în siguranță, iar din botul avionului iese fum. Videoclipul arată apoi cum pilotul aterizează la sol. 

Avion de vânătoare, prăbușit într-o bază militară americană. Pilotul s-a catapultat în ultima clipă

 

Într-o declarație distribuită pe Facebook, Departamentul de Poliție din White Settlement a precizat că ofițerii au răspuns la accident în jurul orei locale 10:15. Accidentul a fost limitat la o proprietate militară, iar unele închideri de trafic au fost stabilite în zonă pentru a permite Departamentului Apărării și Lockheed Martin să investigheze locul accidentului. 

Pilotul nu a fost rănit, potrivit CBS DFW. Într-o declarație acordată joi postului CBS News, Lockheed Martin a declarat că este "la curent" cu accidentul și "că pilotul s-a ejectat cu succes". Compania a adăugat că va "urma protocolul de investigație corespunzător".

La începutul acestui an, a fost lansată o anchetă asupra flotei militare F-35 din cauza unei posibile piese defecte la scaunul de ejecție al avionului. Toate avioanele F-35 Lightning II au fost oprite la sol în timpul investigației, dar au fost repuse în serviciu în luna august, potrivit ziarului Stars and Stripes. 

În octombrie, un pilot a scăpat fără răni grave după ce un avion de vânătoare F-35 s-a prăbușit la o bază a Forțelor Aeriene din Utah. 

Incidentul din SUA vine la doar câteva zile după ce un avion al forțelor aeriene italiene s-a defectat și s-a prăbușit în orașul Locogrande, la vest de insula Sicilia. Din păcate pilotul nu a supraviețuit.

Avion de vânătoare Eurofighter prăbușit în Sicilia, în urmă cu câteva zile

 

Avionul de vânătoare al Forțelor Aeriene italiene se afla într-o misiune de antrenament, iar rămășițele au fost găsite la nord de Marsala. Acesta ar fi explodat în zbor. Eurofighterul s-a prăbușit la opt kilometri de baza militară din Trapani Birgi. Rămășițele pilotului, care se presupune că nu a ajuns la timp pentru lansare, au fost găsite în timpul nopții la mică distanță de aeronavă. O cameră de supraveghere de la o casă din zonă a surprins explozia. Imaginile arată clar flacăra exploziei în aer a avionului de vânătoare, care zbura, înarmat, împreună cu o altă aeronavă. Numele pilotului mort era Fabio Antonio Altruda. Parchetul din Trapani a deschis o anchetă în legătură cu incidentul.

Corpul căpitanului Altruda, din escadrila 37, a fost găsit în zona Locogrande, la câțiva kilometri nord de Marsala, unde avionul s-a prăbușit din cauze care nu au fost încă stabilite. Căutările, efectuate cu ajutorul baloanelor de iluminare, au fost conduse de pompierii unității Nbcr, care, împreună cu o echipă a Forțelor Aeriene, au localizat rămășițele avionului de vânătoare în albia unui râu. Căpitanul Altruda se înscrisese la cursul regulat Ibis 5 la Academia Forțelor Aeriene din Pozzuoli în 2007. Avea sute de ore de zbor la activ, chiar și în afara granițelor italiene, fiind adesea implicat în misiuni NATO, potrivit Corriere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel