Italia. Tânăr dat dispărut în timpul unei excursii, apare voluntar după luni bune de căutări: "Am vrut să creadă că sunt mort"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

"Am vrut ca ei să creadă că sunt mort", așa s-a justificat un bărbat de 43 de ani din Italia, care a apărut brusc după ce a fost dat dispărut fără urmă din Trentino, la începutul lunii iunie. El a afirmat că se află în Estul Europei, dar nu a dorit să spună unde anume.

În ciuda zilelor de căutări și a apelurilor publice prin intermediul televiziunii și al ziarelor, bărbatul nu a dat niciun semn de viață în ultimele luni, atât de mult încât s-a presupus chiar că ar fi murit prematur. "Aș vrea doar să le spun soției și copiilor mei că sunt bine", a explicat Pietro Martini.

Acum, însă, italo-germanul a decis în sfârșit să își liniștească rudele, confirmând însă că nu dorește să se întoarcă, cel puțin deocamdată.

După cum a relatat ziarul l'Adige, căruia Martini i-a scris un e-mail în care a spus că este disponibil pentru un interviu, bărbatul a explicat că se simte bine, dar că nu vrea să facă cunoscut locul unde se află.

Italia. Tânăr dat dispărut în timpul unei excursii, apare voluntar după luni bune de căutări

 

"Aș vrea doar să le spun soției mele, copiilor mei că sunt bine. Îmi pare rău dacă i-am făcut să sufere, pentru că sunt oameni pe care îi iubesc, dar ceea ce am vrut și ceea ce vreau este să mă dau la o parte pentru ca ei să poată trăi mai bine", a scris bărbatul dispărut în urmă cu mai bine de șase luni în timpul unei excursii în Pinzolo, în provincia Trento.

Martini, care s-a născut în Germania din părinți italieni și locuiește în străinătate, se afla într-un hotel din Trento când a ieșit spunând că vrea să facă o drumeție, dar între timp a dispărut în neant.

"Am vrut să creadă că sunt mort"

 

Ultimul contact cu el a fost cu soția sa germană, căreia i-a spus într-un mesaj vocal că telefonul său mobil este mort. De atunci, însă, nimeni nu mai știa nimic despre el.

Deoarece nimeni nu mai știa nimic despre el, a fost anunțată dispariția lui și au fost lansate căutări. Aproximativ o sută de persoane fuseseră trimise pe teren, printre care voluntari, pompieri, tehnicieni de salvare montană și carabinieri, asistați de unități canine cu câini de detecție moleculară. Căutările au durat zile întregi, dar fără succes, până când s-a decis să se renunțe la ele.

„Mă aflu în Est, dar departe de război“

 

Inițial, s-a temut că ar fi murit în timpul drumeției, dar în lunile care au urmat, ipoteza unei plecări voluntare s-a impus tot mai mult, atât de mult încât familia, în special soția sa Katja, a lansat apeluri publice, inclusiv la televiziunea germană și unul în cadrul emisiunii "Chi l' ha visto?

Ipoteză care acum s-a dovedit a fi bine întemeiată. "O evadare decisă de o situație emoțională grea", a spus Martini, negând în schimb ipoteza unui posibil înrolaj în Ucraina. 'Nu sunt în Ucraina, nu m-am gândit niciodată să mă duc să lupt. Mă aflu în Est, dar departe de război", a explicat el, potrivit FanPage.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel