Avertismentul lui Fauci: Va fi nevoie de mască şi de distanţare socială şi după vaccinarea pentru COVID

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
fauci
fauci

Anthony Fauci, expert în boli infecţioase din Statele Unite, a avertizat, luni, că nu se va putea reveni imediat la o viaţă normală chiar şi după vaccinarea pentru noul coronavirus, transmite CNBC. De fapt, Fauci recomandă oamenilor să poarte mască şi să practice distanţarea socială chiar şi după ce se vor vaccina.

 

Compania americană Moderna a anunţat luni că, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu clinic, vaccinul său pentru Covid-19, dezvoltat în colaborare cu Institutul Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii din SUA, are o eficacitate de aproape 95%. Informaţia a venit după un anunţ similar făcut pe 9 noiembrie de companiile Pfizer şi BioNTech, potrivit căruia vaccinul pentru Covid-19 al acestora are o eficacitate de peste 90%.

”În mod evident, cu un vaccin care are o eficacitate de peste 90% vă puteţi simţi mult mai în siguranţă că nu veţi lua virusul. Dar aş recomanda oamenilor să nu renunţe la toate măsurile de sănătate publică doar pentru că s-au vaccinat”, a spus Fauci la CNN. Aceste măsuri includ purtarea universală a măştii, menţinerea distanţării sociale, evitarea aglomeraţiei, concentrarea pe activităţi în aer liber şi spălarea frecventă a mâinilor.

 

Revenire treptată la normalitate

 

Fauci a explicat că, ”deşi pentru populaţie în general vaccinul poate avea o eficacitate de 95%, nu se poate şti cât de eficace este la nivel personal. Chiar şi la ratele de succes respective, aproximativ 5%-10% dintre persoanele imunizate ar putea să ia virusul”. În plus, efectul protector al unui vaccin ar putea avea loc după o lună, poate chiar mai mult, a spus David Ho, virusolog care lucrează la dezvoltarea de terapii cu anticorpi monoclonali pentru Covid-19 la Universitatea Columbia.

Fauci, în vârstă de 79 de ani, a spus că, atunci când se va vaccina, nu intenţionează să renunţe la toate măsurile de sănătate pe care le-a susţinut în timpul pandemiei. Acesta anticipează că majoritatea americanilor vor fi vaccinaţi în trimestrul al doilea şi trimestrul al treilea din 2021. ”Dar nu va fi ca şi cum vom opri pandemia apăsând pe un buton şi vom reveni la normal în totalitate. Va fi o revenire treptată la normalitate, pe măsură ce vor trece săptămânile şi lunile, pe parcursul anului 2021”, a mai spus Fauci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel