Autoutilitară, radiată din circulație în Olanda, depistată în vama Albița. Șoferul, luat la întrebări

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Autoutilitară, radiată din circulație în Olanda, depistată în vama Albița. Șoferul, luat la întrebări
Autoutilitară, radiată din circulație în Olanda, depistată în vama Albița. Șoferul, luat la întrebări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontirei Albiţa  efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova care a fost depistat, în trafic, conducând o autoutilitară neînmatriculată.

În ziua de 22 februarie a.c, în jurul orei 11.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi R.Moldova, în vârstă de 34 de ani, conducând o autoutilitară, cu număr de înmatriculare specific Olandei.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la starea de înmatriculare a autovehiculului în cauză,  polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta este radiat din circulaţie de autorităţile din Olanda.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

În ziua de 14 februarie, în jurul orei 20.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 32 de ani, care conducea un autoturism, an de fabricaţie 2020, înmatriculat în Italia.

 

Autoturism de lux, căutat de autorităţile din Italia, descoperit în vama Albița. Șoferul a rămas pieton

 

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism de lux, an de fabricaţie 2020, care figurează în bazele de date ca fiind căutat de autorităţile din Italia.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia la data de 11.01.2022.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul, în luna decembrie a anului trecut, de la un prieten aflat în Italia, achitându-i acestuia o sumă de bani pentru a putea folosi mijlocul de transport  timp de două luni. Acesta a mai adăugat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de  furt, iar autoturismul, în valoare de 450.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel