Autoturism în valoare de 35.000 de euro furat din Germania, depistat la frontiera României

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Autoturism, în valoare de 35.000 de euro, furat din Germania, depistat la frontiera României
Autoturism, în valoare de 35.000 de euro, furat din Germania, depistat la frontiera României

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism, în valoare de 35.000 de euro, care a fost declarat de autorităţile germane ca fiind furat.

În data de 12 aprilie, în jurul orei 03.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetăţenie, Republica Moldova şi română, în vârstă de 31 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Arteon, înmatriculat în Franţa, an de fabricaţie 2018.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că certificatul de înmatriculare prezentat la control figurează furat în alb din Germania din data de 14.01.2016. Totodată, în urma schimbului de informaţii cu poliţiştii din Germania, s-a stabilit faptul că autoturismul în cauză este furat, fiind introdus în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că trebuia să transporte autoturismul în Republica Moldova, urmând ca ulterior să primească o sumă de bani. Acesta a mai specificat că nu are cunoștință despre faptul că mijlocul de transport este furat sau implicat în vreun litigiu.  

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale, iar autoturismul, în valoare de 175.000 de lei (35.000 euro), a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel