Autostrada A1, între Nădlac 2 şi municipiul Arad, plină de gropi: „Vii cu maşina nouă, o faci praf în câteva zile de stat în România“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Rovinieta se va scumpi în următoarea perioadă
Rovinieta se va scumpi în următoarea perioadă

Şoferii care circulă pe Autostrada A1, între Nădlac 2 şi municipiul Arad, se plâng de starea foarte proastă a carosabilului, plin de gropi şi de denivelări. 

Gropile de pe carosabil s-au înmulţit atât din cauza caniculei şi ploilor abundente, cât şi a traficului greu. În plus, fac ca riscul de producere a accidentelor să fie foarte mare.

Autostrada A1, între Nădlac 2 şi municipiul Arad, plină de gropi

 

„- Vii de la Nădlac, numai gropi. Te fereşti stânga, dreapta, nu ai ce să faci! Vii cu maşina nouă, o faci praf. În câteva zile de stat în România, e praf.

-Păi era să dea TIR-ul în noi. Pur şi simplu nu păstrează distanţa absolut deloc, nu fereşte gropile... Se bagă în gropi, viteză mare...

- E foarte rău. Trebuie să mergi pe prima bandă, că poţi să faci accident. Îţi fuge volanul. Acum pe autostradă era un TIR în faţa noastră, el ne-a depăşit pe noi şi ne-a fugit volanul.

- Ocolim. Şi aşa se întâmplă accidente“, sunt câteva dintre opiniile culese din teren de reporterii Radio Timișoara.

„Vii cu maşina nouă, o faci praf în câteva zile de stat în România“

 

Nu este prima dată când asfaltul din apropierea graniței cu Ungaria are de suferit, însă autoritățile au găsit până acum doar soluții provizorii. 

„- Sunt groaznice, ca-n România nu vezi nicăieri așa gropi. 

- Și dau în ele și le ocolesc... În mare parte n-ai cum să le eviți. Mai ales dacă e cineva pe banda de urgență e dezastru.

- Sunt foarte riscante și e dezastru. Cum intri de la unguri încoace se vede diferența. Vin din Italia, dar n-am văzut până acum așa ceva.

- De la Bremen până aici n-am văzut, da la noi se poate orice. - Sperăm să fie totul bine, să le repare“, potrivit unor declarații culese de reporterii Digi24 pe teren.

Inaugurată în 2015 şi ieşită din garanţie, autostrada Nădlac - Arad necesită reparaţii pe diverse tronsoane de cel puţin două ori pe an. În acest moment se fac unele reparaţii, anunţă Regionala de Drumuri Timişoara.

„Intervenim în aceste zile pentru eliminarea de urgenţă a degradărilor apărute pe sectorul de autostradă menţionat de dumneavoastră. Momentan este o soluţie de reparaţii provizorii, urmând ca imediat după semnarea unui contract subsecvent de întreţinere pe timp de vară să fie executate lucrări cu soluţie definitivă“, afirmă purtătorul de cuvânt al DRDP Timișoara, Alina Sabou.

Contractul ar urma să fie semnat luna viitoare, transmit colegii de la Radio România Timişoara, potrivit Rador.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel