Autorităţile ucrainene au descoperit mai multe camere de tortură în Herson: "Zeci de persoane" au fost prizoniere

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ucraina a descoperit o cameră de tortură pentru copii amenajată de trupele lui Putin. Minorii primeau apă o dată la două zile / Foto: Unsplash
Ucraina a descoperit o cameră de tortură pentru copii amenajată de trupele lui Putin. Minorii primeau apă o dată la două zile / Foto: Unsplash

Amploarea cazurilor de tortură la Herson în timpul ocupaţiei ruse a acestui oraş din sudul Ucrainei este "oribilă", a declarat joi un înalt oficial ucrainean pentru drepturile omului, Dmytro Lubinets, relatează AFP.

"Nu am văzut cazuri de tortură de o asemenea amploare", "după ce am vizitat toate camerele de tortură din diferite regiuni ale Ucrainei", a declarat Dmytro Lubinets. "Amploarea fenomenului este oribilă", a subliniat el.

"Zeci de persoane" au fost "electrocutate, bătute cu ţevi metalice. Le-au fost rupte oasele" şi "ruşii au filmat totul", a spus oficialul ucrainean. "Sunt sigur că în fiecare localitate importantă se va descoperi o cameră de tortură. Pentru că este un sistem pus în aplicare de Rusia", a declarat el.

Autorităţile ucrainene au anunţat că au descoperit mai multe camere de tortură în zone eliberate din regiunea Herson.

Vezi și: Peste 10 milioane de ucraineni stau fără curent electric, după atacurile furibunde ale rușilor din ultimele zile

 

''Acest război este şi problema voastră'', a afirmat preşedintele francez despre Ucraina la summitul APEC

 

Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut vineri ţărilor din Asia-Pacific să se alăture "consensului din ce în ce mai mare" împotriva războiului din Ucraina, subliniind că acest război este şi "problema lor", relatează AFP.

"Prioritatea numărul unu a Franţei este să contribuie la pace în Ucraina şi să încerce să se creeze o dinamică globală care să pună presiune asupra Rusiei", a afirmat preşedintele francez la summitul Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC). El şi-a exprimat intenţia de a "colabora foarte strâns cu China, India, întreaga regiune, Orientul Mijlociu, Africa, America Latină pentru a crea un consens din ce în ce mai mare spunând 'acest război este şi problema voastră' ".

Agenda summitului APEC este dominată de consecinţele economice ale conflictului din Ucraina, pe care ţările din Sud le deplâng fără a condamna invazia rusă, şi de probleme de stabilitate regională, între care testele cu rachetă efectuate de Coreea de Nord şi disputele din Marea Chinei de Sud, conform Agerpres.

Vezi și: Zelenski insistă că racheta care a lovit Polonia este rusească, în ciuda dezmințirilor din partea NATO, SUA și Poloniei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel