Autorităţile confirmă oficial prezența primului taliban din Afganistan pe teritoriul României

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Autorităţile confirmă oficial prezența primului taliban din Afganistan pe teritoriul României
Autorităţile confirmă oficial prezența primului taliban din Afganistan pe teritoriul României

Individul a fost localizat la Giurgiu, într-un centru pentru azilanți, unde ofițerii de informații l-au prins că promova „Mișcarea Talibanilor″.

Bărbatul a fost declarat indezirabil din rațiuni de securitate naţională şi va fi expulzat, dar nu în ţara natală unde spune că viaţa i-ar fi în pericol.

Darwesh Muhamadulah este originar din provincia Logar. După ce a ajuns în România, Darwesh Muhamadulah a solicitat azil, motivând că și-ar risca viața dacă s-ar întoarce în țara natală, unde ar fi susținut fostul regim, relatează Știrile PRO TV. Doar că odată ce a fost cazat în centrul pentru azilanți de la Giurgiu, tânărul ar fi devenit rapid un lider informal printre ceilalți migranți, în fața cărora ar fi promovat „Mișcarea Talibană” din Afganistan.

Muhamadulah a mărturisit în fața unui judecător că talibanii l-ar fi vizitat pe tatăl său rămas acasă și i-ar fi cerut informații despre ceea ce face el în România. A povestit și că, pe când era în Turcia, în drum spre România, a fost contactat de un taliban pe care-l cunoscuse chiar înainte să fugă spre Europa.

 

Afganul se află într-un stadiu avansat de radicalizare

 

De aceea, procurorii Parchetului Curții de Apel București susțin că afganul se află într-un stadiu avansat de radicalizare și menține legătura cu insurgenții talibani din Afganistan. Așa că au cerut ca Muhamadulah să fie declarat indezirabil pentru că există suspiciuni că Darwesh Muhamadulah este considerat un risc pentru securitatea națională și a fost declarat indezirabil pentru următorii zece ani.

Ba chiar s-a dat ordin ca el să fie expulzat, dar nu acasă în Afganistan, pentru a nu fi ucis, ci într-o țară terță, aleasă de el. Talibanul spune că are rude atât în Marea Britanie, cât și în Franța.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel