Autocar, verificat la sânge la intrarea în România. Un pasager a fost pus, de polițiști, să-și dea jos pantofii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Autocar, verificat la sânge la intrarea în România. Un pasager a fost pus, de polițiști, să-și dea jos pantofii
Autocar, verificat la sânge la intrarea în România. Un pasager a fost pus, de polițiști, să-și dea jos pantofii

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un tânăr, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

În data de 26 octombrie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 23 de ani, pasager într-un autocar.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări amănunţite, descoperind astfel, în pantoful persoanei un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova.  Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. 

Cu privire la cele constatate tânărul a declarat că a primit permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră de la un prieten, fiind cadou de ziua sa. Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Un al autocar, oprit la intrarea în România. Un pasager a fost arestat imediat de polițiștii de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași au depistat şi reţinut un bărbat cu dublă cetăţenie, română și moldovenească, căutat de autorităţile din Austria, care este cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de tâlhărie pe teritoriul Austriei.

În data de 20 octombrie, în jurul orei 00.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, județul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autocar, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 45 de ani. 

La controlul de frontieră, polițiștii au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare emis de către autorităţile din Austria, la data de 27.11.2019, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie pe teritoriul Austriei. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel