Autocar, verificat, la sânge, la intrarea în țară: amendă uriașă pentru șoferul român

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Autocar, verificat, la sânge, la intrarea în țară. amendă uriașă pentru șoferul român
Autocar, verificat, la sânge, la intrarea în țară. amendă uriașă pentru șoferul român

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, împreună cu lucrători vamali, au descoperit, într-un autocar condus de un cetățean român, mai multe bunuzi accizabile.

 

În data de 12 mai, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autocar ce efectua o cursă regulată pe  ruta Chişinău-Iaşi.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, împreună cu lucrători vamali, au descoperit în autocar mai multe bunuzi accizabile.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control a descoperit, printre bagajele pasagerilor, mai multe cutii ce conţineau 60 de litri de băuturi alcoolice, fără documente de provenienţă şi 1800 de  ţigarete. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bunurile aparţin şoferului autocarului.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile, în valoare totală de 2.200 de lei, persoana fiind sancționată de către Autoritatea Vamală cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei.

Și în ziua de 12.05.2022, în jurul orei 00.10, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia - România.

 

Autocar, care venea din Turcia, oprit la frontieră. Șoferul, cercetat penal, după ce polițiștii au verificat cala de bagaje

 

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, peste 300 de parfumuri, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile aparţineau şoferului autocarului, un cetăţean turc în vârstă de 49 de ani.

În urma controlului efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit printre bagajele pasagerilor, în colete de culoare neagră, 328 de parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 49 de ani, șoferul autocarului.

Bunurile, în valoare de aproximativ 98.400 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de cetățeanul turc, polițiștii de frontieră efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel