Autocar, cu zeci de români și copii, cuprins de flăcări. Intervin pompierii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Autocar, cu zeci de români și copii, cuprins de flăcări
Autocar, cu zeci de români și copii, cuprins de flăcări

Un autocar, care transporta 40 de persoane, din care 25 de copii, a luat foc în Cavnic. 

Incendiu compartiment motor al unui autocar, in orașul Cavnic. La fața locului, au intervenit 1 echipaj de stingere de la DP Baia Mare, 1 echipaj EPA SMURD de la Punctul de lucru Cavnic, 1 echipaj SVSU din Cavnic. 

Din fericire, incendiul a fost lichidat. Nici un pasager nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Pompierii au transmis că în autocar se aflau 25 de copii și 13 adulți, scrie emaramures.ro.

Un accident asemănător a avut loc la începutul lunii ianuarie în Austria.

 

Austria. Autocar cu români la bord, cuprins de flăcări pe o autostradă

 

Un autocar la bordul căruia călătoreau 13 români a luat foc în seara zilei de marți, 4 ianuarie 2022, pe Autostrada de Vest (A1) din Austria, în dreptul localității Kirchstetten din districtul Pölten-Land.

Incendiul a izbucnit în timpul călătoriei din motive necunoscute și, potrivit poliției, șoferul român a putut parca vehiculul pe banda de urgență a zonei de service Kesselhof. Cei 13 români au reușit să iasă din mașină la timp. Nu au existat răniți.

În autobuzul românesc se aflau doi șoferi și unsprezece pasageri, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului de poliție de stat din Austria Inferioară. Incendiul s-a extins rapid, astfel că vehiculul era cuprins de flăcări la sosirea pompierilor.

Autobuzul a fost distrus de flăcări și a trebuit, printre altele, tractat. O bandă de autostradă a fost închisă în timpul lucrărilor. În total, patru pompieri au stins flăcările, scrie krone.at.

 

Un autocar cu pasageri, pe ruta Chișinău-București, mistuit de flăcări

 

Un autocar de pe ruta Chișinău-București, cu 5 pasageri la bord, a luat foc din mers, pe 19 ianuarie. Vehiculul a fost cuprins de flăcări în această dimineaţă, în timp ce se deplasa pe şoseaua Chișinău-Leușeni, în apropiere de satul Bujor.

Potrivit poliţiei din Republica Moldova, autobuzul se întorcea din România, iar, în timp se de alfa în mișcare,  din motive necunoscute, a luat foc compartimentul motorului.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pompierii din raionul Hâncești au intervenit pentru a stinge un autocar de pe ruta Chișinău-București, care a luat foc pe traseul Chișinău-Leușeni. În momentul incendiului, în autobuz erau cinci pasageri. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 5:45.

La fața locului a fost trimis un echipaj de pompieri. Angajații IGSU au reușit lichidarea completă a incendiului la ora 7:40. 

Din fericire, în urma incendiului nicio persoană nu a avut de suferit, însă autobuzul a ars în totalitate.  Şoferul nu consumase alcool, au transmis polițiștii. Pagubele și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite, relatează publika.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel