Autocar cu români în drum spre Italia, blocat în Germania: Călătoria unui conațional s-a terminat în închisoare

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Germania. Autocar cu români, oprit de polițiști. Călătoria unui conațional s-a terminat în închisoare
Germania. Autocar cu români, oprit de polițiști. Călătoria unui conațional s-a terminat în închisoare

În timpul controalelor la frontieră pe A93, lângă Kiefersfelden, Poliția Federală Rosenheim a arestat mai mulți bărbați, care erau dați în urmărire. Printre aceștia se afla și un cetățean român, a cărui călătorie s-a încheiat în penitenciarul Bernau. În plus, românul nu doar că trebuie să execute o pedeapsă de șase luni de închisoare, ci trebuie și să răspundă acum pentru evaziune fiscală.

Poliția federală oprit un autocar care se îndrepta spre Italia. Când au verificat pasagerii autocarului, agenții au depistat un bărbat român, pe numele căruia fusese emis, de Parchetul din Berlin, un ordin de pedeapsă cu închisoarea.

Bărbatul fusese condamnat, în anul 2014, la doi ani și patru luni de închisoare pentru tâlhărie. Românul, în vârstă de 46 de ani, executase o parte din pedeapsă, apoi a părăsit Germania, scrie wasserburger-stimme.de.

Acum, la întoarcerea sa în Germania, românul va trebui să mai execute 173 de zile de închisoare. În timpul percheziției bagajelor românului, ofițerii au descoperit și în jur de 1.600 de țigarete nedeclarate, care erau ascunse în valiza care avea fund fals. Din cauza suspiciunii de încălcare a codului fiscal și de evaziune fiscală, biroul vamal principal din Rosenheim a demarat o anchetă împotriva românului.

 

Un alt român a scăpat de închisoare, după ce a plătit o amendă de peste mii de euro, în Germania

 

În timpul unui control la Schüttorf, poliția federală a pus, sâmbătă, în executare un mandat de arestare împotriva unui tânăr român, de 25 de ani. Informația a fost făcută publică de Inspectoratul Federal de Poliție din Bad Bentheim. 

În timpul unui control la Schüttorf, poliția federală a oprit, în dimineața zilei de sâmbătă, pentru verificări, un tânăr de 25 de ani, de origine română.  După ce l-au verificat în baza de date, agenții au descoperit că pe numele românului fusese emis un mandat de arestare.  În 2020, bărbatul a fost condamnat pentru amenințări și delapidare, a anunțat Inspectoratul Federal de Poliție din Bad Bentheim. 

Așadar, românul trebuia să execute o pedeapsă cu închisoarea de 143 de zile sau să plătească o amendă de 4.290 de euro. Tânărul de 25 de ani a putut să plătească amenda și, astfel, să scape de închisoare, relatează emsvechtewelle.de. 

 

Un șofer român de camion a oprit în parcare în Germania și a sunat disperat la poliție  

 

Poliţia germană a descoperit zece afgani ascunşi într-un camion în landul Saxonia-Anhalt din estul Germaniei. Şoferul camionului era din România.

Şoferul român chemase serviciile de urgenţă pentru că a auzit zgomote venind din spatele camionului în timpul pauzei. În camionul oprit într-o parcare de pe autostrada A38, în apropierea satului Grosskorbetha, au fost găsiţi zece afgani între 14 şi 20 de ani, a relatat duminică poliţia federală din Magdeburg. Tinerii au povestit că au urcat în camion cu ajutorul unui traficant din România. Conform propriilor declaraţii, tinerii afgani ajunseseră în Germania traversând Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă. Nu s-a putut dovedi că şoferul în vârstă de 43 de ani avea cunoştinţă de acest act de contrabandă, relatează mdr.de.

Este vorba de cel de-al 25-lea caz de acest gen în Saxonia Anhalt în acest an, a mai indicat poliţia federală.  Potrivit poliției, refugiații nu au putut prezenta niciun permis legal de ședere și au fost transferați la Secția Federală de Poliție Halle, împreună cu șoferul român pentru investigații suplimentare. Șoferul a putut părăsi biroul după interogatoriu, iar afganii au fost îndrumați la unitățile de primire în regim de urgență, după consultarea autorităților responsabile de imigrare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel