Autocar cu pasageri, oprit la vama Albița. Ce au găsit polițiștii printre bagajele călătorilor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Poliţişti de frontieră au descoperit, independent şi în cooperare cu autorităţile vamale, bunuri de peste 7.000 de lei ce urmau să ajungă pe piaţa neagră. În data de 02 iulie, în jurul orei 03.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român B.R., în vârstă de 42 de ani, care conducea un autocar, înmatriculat în România.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în cala autocarului, cantitatea de 7.400 de ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova.

În data de 01 iulie a.c., în jurul orei 02.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi - I.T.P.F. Iași, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Râşeşti, județul Vaslui un microbuz, înmatriculat în Republica Moldova, condus de cetățeanul român D.V., în vârstă de 30 de ani. La controlul efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii au descoperit 4.840 de ţigarete şi 10,5 litri băuturi alcoolice, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în valoare totală de 7.037 de lei, sancţionarea contravenţională a lui B.R. cu amendă în valoare totală de 10.000 de lei, iar în cazul lui D.V. polițitiiefectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel