Autocar, cu destinația Franța, oprit la frontieră. Un pasager a fost dat joi cu tot cu bagaje și amendat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Autocar cu destinația Franța, oprit la frontieră. Un pasager a fost dat joi cu tot cu bagaje și amendat.
Autocar cu destinația Franța, oprit la frontieră. Un pasager a fost dat joi cu tot cu bagaje și amendat.

În Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pe 13 aprilie, în jurul orei 23.30, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, în vârstă de 36 de ani, pasager într-un autocar cu destinația Franța.

 

 

 

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea împreună cu lucrători vamali au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor 14.900 de ţigarete de contrabandă, ascunse în mai multe colete pe care un cetățean român intenţiona să le transporte în Franţa.

În data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 23.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român în vârstă de 36 de ani, pasager într-un autocar cu destinația Franța.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali descoperind în mai multe colete ce aparțineau bărbatului, cantitatea de 14.900 de ţigarete (750 de pachete) de provenienţă Republica Moldova.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a fost rugat de un prieten să transporte respectivele colete în Franța, fără să știe că acestea conțin bunuri de contrabandă.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor, în valoare de 5.588 de lei, în vederea confiscării şi sancţionarea persoanei în cauză cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel