Un autocar cu 60 de pasageri a căzut într-o prăpastie: Cel puţin 24 de persoane și-au pierdut viața

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Un autocar cu 60 de pasageri a căzut într-o prăpastie: Cel puţin 24 de persoane și-au pierdut viața
Un autocar cu 60 de pasageri a căzut într-o prăpastie: Cel puţin 24 de persoane și-au pierdut viața

Cel puţin 24 de persoane, printre care haitieni, au murit sâmbătă după ce autobuzul în care se aflau a căzut de pe o faleză dintr-un motiv necunoscut în regiunea Piura, la nord de Lima, potrivit poliţiei, care a anunţat iniţial 25 de decese, informează AFP şi EFE.

Mai multe persoane au fost de asemenea rănite şi transportate la spitale din regiune, la El Alto şi Mancora, a precizat poliţia, fără a putea preciza numărul lor.

Autobuzul transporta 60 de pasageri.

În timpul accidentului, mai mulţi pasageri au fost aruncaţi pe geamuri, iar alţii au fost blocaţi în interiorul autobuzului.

Autobuzul societăţii Q'orianka Tours plecase din Lima şi se îndrepta spre Tumbes, la frontiera cu Ecuador. Într-o zonă nelocuită din apropierea oraşului Organos, autobuzul a ieşit de pe drum, în timp ce îi mai rămâneau 260 de km de parcurs până la destinaţie.

 

Autocar cu români, răsturnat în Italia. 52 de pasageri se îndreptau spre România

 

Momente de panică pe A13, în Padova, Italia, pe 16 ianuarie. Un autocar care plecase din Roma cu destinația România s-a răsturnat, cu 52 de persoane la bord. S-a întâmplat la intersecția cu autostrada A4 spre Milano. 

Poliția rutieră a intervenit în jurul orei 12.50, pe A13, la intersecția cu A4, spre Milano. Un autocar care plecase din Roma și se îndrepta spre România s-a răsturnat.

La bord se aflau 52 de persoane, adulți și copii, de naționalitate română. Autostrada a fost închisă temporar pe tronsonul afectat de accident, în direcția Milano, pentru a permite sosirea cât mai rapidă a serviciilor de salvare, pompieri și ambulanțe, dar a fost redeschisă în urmă cu câteva minute. Intersecția rămâne închisă pentru operațiunile de recuperare a vehiculului și de restabilire a circulației normale.

Patru persoane rănite au fost transportate la spital. Pompierii sosiți de urgență de la Padova, Mira și Veneția, au pus în siguranță autocarul cu pasageri de naționalitate română și au ajutat la ieșirea persoanelor rămase în interiorul vehiculului, potrivit primapadova.it.

Cei mai grav răniți au fost stabilizați de personalul medical al Suem: doi au fost transferați cu elicopterul, iar ceilalți cu ambulanța la spital. Operațiunile de salvare sunt coordonate de comandantul brigăzii de pompieri din Padova, Cristiano Cusin. Unul dintre pasageri ar fi suferit răni mai grave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel