Austria. Un român vindea făină în loc de cocaină: Ghinionul său - a dat chiar peste un polițist sub acoperire

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentru că nu au vrut să facă bani din cocaină, ci din făină alimentară, trei bărbați, între care și un român de 40 de ani, s-au prezentat marți în fața judecătorului de la Tribunalul Regional pentru Afaceri Penale din Viena.

Bărbații au dat peste un investigator sub acoperire, în timp ce făceau „afaceri“ cu făină, în Viena.

Acuzații sunt trei bărbați (reprezentați de avocatul Niki Rast): un albanez de 34 de ani, un polonez de 40 de ani și un român de 40. Albanezul și polonezul trăiau destul de prost în Austria. Amândoi erau șomeri și nu aveau un acoperiș deasupra capului. Pentru a-și îndrepta puțin situația financiară, este posibil să fi venit cu un plan neobișnuit.

Potrivit plângerii penale, au decis să câștige bani din... făină - vânzând-o ca pe un drog care creează dependență. Doar că în cursul activității lor, au dat chiar peste un investigator sub acoperire.

Pe 10 august, aceștia i-ar fi oferit un kilogram de "cocaină" pentru suma de 38.000 de euro. În schimb, i s-a dat făină. Dar nici măcar greutatea nu era cea potrivită. Se presupune că pachetul avea doar 600 de grame. Cei doi bărbați au fost acuzați de tentativă de fraudă gravă. Aceștia se află în prezent în arest.

Austria. Un român vindea făină în loc de cocaină: Ghinionul său - a dat chiar peste un polițist sub acoperire

 

Potrivit plângerii penale, polonezul a fost găsit în posesia unor stupefiante reale - dar numai 1,3 grame. Prin urmare, acesta este acuzat și de infracțiunea de deținere ilicită de stupefiante. Cel de-al treilea membru al grupului, românul de 40 de ani, ar fi dat 1 gram de cocaină unui investigator sub acoperire. El este, de asemenea, acuzat.

 

Alți doi români - un tată și fiul său, de 17 ani, sunt judecați de un tribunal din Viena pentru abuz sexual. Victima este o fată de numai 15 ani. 

Austria. Doi români, tată și fiu, judecați pentru agresiuni și infracțiuni sexuale "tulburătoare și condamnabile"

 

Doi români, tată și fiu, vor fi judecați de un juriu de la Curtea Penală din Viena, fiind acuzați de ceea ce procurorul a descris drept infracțiuni sexuale "tulburătoare și condamnabile". Băiatul, de numai 17 ani, și tatăl său ar fi abuzat o fată de 15 ani, care a consumat alcool și droguri, într-un apartament din Floridsdorf, Austria, în luna martie, și ar fi și filmat actul abominabil.

Pe lângă abuzul asupra unei persoane neajutorate, acuzațiile au inclus și provocarea intenționată de vătămări corporale grave. A doua zi, băiatul a devenit atât de violent, încât tatăl său a fost nevoit să-l apere de trecătorii furioși, după ce tânărul a bătut un bărbat de 33 de ani cu o bară de fier. Bărbații au fugit apoi, motiv pentru care tânărul, acum în vârstă de 18 ani, a fost acuzat și de abandonarea unei persoane rănite.

Cei doi, care nu s-au confesat pe deplin în timpul anchetei, au recunoscut acum totul în instanță. Cu toate acestea, au refuzat să facă alte declarații.

Tânărul român, care acum are 18 ani, a sărbătorit alături de prieteni în parcul din oraș, pe 25 martie, unde a fost prezent și victima sa, fata de 15 ani. Acolo s-a consumat mult alcool și droguri înainte ca grupul să se îndrepte spre apartamentul românului de 18 ani, unde ar fi continuat petrecerea „netulburați“, după cum a relatat el. La sosirea în apartament, petrecerea a continuat chiar și când tatăl băiatului, în vârstă de 45 de ani, a ajuns între timp acasă potrivit news.eseuro.com.

La un moment dat, adolescenta de 15 ani a adormit, iar tatăl și fiul "au profitat cu nerușinare" de neputința acesteia, potrivit procurorului. Fata nu a conștientizat nimic în timpul abuzurilor și a fost și mai șocată când a descoperit ce se întâmplase în înregistrările video ale celorlalți participanți la petrecere. Tânăra de 15 ani a depus o plângere.

A doua zi, cei doi bărbați au comis o altă infracțiune

 

Fiul a comis noi abuzuri, în districtul 15 din Viena, lovind cu picioarele în mașini și garduri de șantier. Trecătorii au vrut apoi să îl blocheze, fiind înconjurat de mai mulți cetățeni în curtea interioară a unui complex rezidențial de pe Pillergasse. 

Un bărbat de 33 de ani, care a sosit mai târziu, a fost lovit brusc în cap de tatăl său cu o bară de fier. Potrivit medicului legist Wolfgang Denk, lovitura a fost "foarte puternică" și i-a fracturat craniul, cu hemoragie parțială la nivelul creierului.

"Nu am mai văzut nimic. Era negru în fața ochilor mei", a relatat bărbatul de 33 de ani în boxa martorilor. Fiul l-a lovit apoi cu piciorul pe bărbatul întins la pământ înainte ca cei doi să fugă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel