Austria. Un român și-a bătut soția și a amenințat polițiștii cu un cuțit de bucătărie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român în vârstă de 32 de ani și-a amenințat și apoi bătut soția, pe care a vrut să o stranguleze, deși avea interdicție de a se apropia de ea. Pentru a nu fi arestat, a atacat cu cuțitul ofițerii care au venit la fața locului în urma unui apel de urgență.

Operațiune de poliție extrem de periculoasă la Ternitz, districtul Neunkirchen. Așa cataloghează polițiștii, citați de pres austriacă, intervenția în cazul unui român care a venit să își atace soția.

”Această misiune nu a fost deloc ușoară, din contra, foarte periculoasă. Din fericire, cei doi ofițeri au fost doar ușor răniți, desi situația ar fi putut fi mult mai gravă”, a catalogat acțiunea comandantul poliției Johann Neumüller, potrivit Noen.at.

Când s-a primit apelul de urgență, se știa deja că este necesară prudență extremă în timpul operațiunii, mai ales că în trecut au fost emise două ordine de restricție împotriva bărbatului.  La sosirea ofițerilor, când românul a înțeles că gestul său va avea consecințe penale, a pus mân pe un cuțit de pâine și a amenințat polițiștii pentru a evita arestarea sa.

„Dimpotrivă, în loc să se potolească, a pus cuțitul de pâine într-un sertar și a scos brusc un cuțit de bucătărie, mai mare”, a spus Neumüller. Numai atitudinea ofițerilor și diferite ”trucuri psihologice” au putut evita escaladarea unui conflict violent. După arestare, însă, românul i-a atacat din nou pe ofițeri. ”A reacționat violent chiar și în celulă și a deteriorat lucrurile de acolo”, a mai spus Neumüller.

Prin ordinul parchetului din Wiener Neustadt, tânărul de 32 de ani a fost arestat preventiv, urmând să fie judecat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel